Kui palju aega kulutavad naised oma elust riiete valimisele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on tihti otsustusvõimetud ja ei oska valida, mida kodust väljudes selga panna. Vormiriiete tootja otsustas uurida, kui palju aega naised kulutavad oma elust riiete valimisele.

Suurbritannia vormiriiete tootja Simon Jersey korraldas 2000 naise seas uuringu, vahendab Newser.com. Sellest selgus, et naine kulutab riiete valimisele igal tööpäeva hommikul keskmiselt 12 minutit ja vabal päeval kümme minutit. Enne peole minekut kulub selleks keskmiselt lausa 27,5 minutit. See tähendab, et naisel kulub riiete valimisele nädalas ligi tund aega ja aastas kolm päeva. See teeb kokku viis kuud naise tööelust, kui naine alustab tööd 18-aastaselt ja lõpetab 65-aastaselt.

Kaks kolmandikku uuringus osalenud naistest tunnistas, et on enne välja minekut selga proovinud mitut erinevat riidekomplekti. 15 protsenti oli pärast kodust lahkumist oma valikut kahetsenud ning koju tagasi läinud, et riideid vahetada. Pole siis ime, et 25 protsenti naistest oli riiete valimise pärast tööle hiljaks jäänud.

Miks on naised riiete valikul niivõrd otsustusvõimetud? 37 protsenti naistest ütles, et riietust on raske valida, sest peab arvestama mitme asjaga. Lisaks ilmaoludele peab mõtlema, kas riided sobivad tööl käimiseks ja mida teised inimesed sellest komplektist arvavad.

Uuringu korraldanud vormiriiete tootja üritas sellega tõestada, et nii tööandjatele kui ka töötajatele oleks kasulikum, kui ettevõttes oleks oma vormiriided. Sellisel juhul naistel on juba eelneval õhtul teada, mida ta selga paneb, ning nad ei pea muretsema riiete valimise pärast ega jää selle pärast tööle hiljaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles