Uuring: värsked emad saavad arstidelt liiga vähe nõu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värsketel emadel on lapse kasvatamine uus kogemus ja nad hindavad kõiki soovitusi. Nõu armastavad jagada nii sõbrad kui ka pereliikmed, kuid arstide soovitusi teatud teemadel jääb väheseks.

Ameerikas tehtud uuringus küsitleti rohkem kui tuhandet ema, kelle laps oli 2–6 kuu vanune, vahendab USA Today. Selgus küll, et tervisega seotud probleemide korral annavad nõu arstid, aga teistel elulistel teemadel jääb tervishoiutöötajate soovitustest väheseks.

Näiteks ütles 75 protsenti uuringus osalejatest, et nende arst ei ole mitte midagi rääkinud, kas ja kui kaua anda lapsele lutti imeda. Lisaks väitis 20 protsenti naistest, et nad ei saanud tervishoiutöötajatelt soovitusi, mis poosis peaks laps magama. Nendel teemadel pidid naised abi otsima iseseisvalt.

20 protsenti naistest ei saanud arstidelt nõu, kui kaua peaks last rinnaga toitma ja miks on see lapsele kasulik. Värsketest emadest 11 protsenti väitis, et lastearstid ei öelnud neile, kas last peaks vaktsineerima või mitte.

«Üllatav oli tõsiasi, et paljud naised ei saanud teatud teemade kohta arstidelt üldse nõu,» räägib uuringu autor Staci Eisenberg. «Mida rohkem teadlikud värsked emad laste kasvatamisest on, seda paremini nad oskavad oma lapsega tegeleda.» Arstid on oma ala spetsialistid ja nende arvamust peaks lapse tervist puudutavates küsimustes kõige rohkem usaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles