14 uskumatut fakti suudlemise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suudlemine on maagiline tegevus, millega väljendatakse külgetõmmet ja armastust. Yourtango toob välja 14 uskumatut fakti suudlemise kohta.

1. Kaks kolmandikku inimestest kallutavad oma pea suudlemisel paremale. Teadlased usuvad, et see instinkt kujuneb välja juba emaüsas.

2. Suudlemisel kasutatakse 146 lihast. Kasutuses on 34 näolihast ja 112 skeletilihast.

3. Suudlemine võib pärineda väljasurnud rottidelt, kelle liigi nimetus on Eomaia scansoria. Nad «suudlesid» oma partnereid, hõõrudes oma ninasid teineteise vastu. See oli märk paaritumisest.

4. 16. juulil 1439. aastal keelustas kuningas Henry VI Inglismaal suudlemise. See oli vajalik, et takistada haiguste levikut kuningriigis.

5. 1910. aastal keelustati Prantsusmaal rongides suudlemine, sest see võis põhjustada hilinemisi.

6. Igal aastal suudleb 400 000 turisti Iirimaal Blarney kivi, mis legendi järgi annab igale selle suudlejale õnne. Seda peetakse maailma kõige ebahügieenilisemaks vaatamisväärsuseks.

7. 1930. aastate Hollywoodi reeglistik nägi ette, et paarid ei tohtinud filmides suudelda horisontaalses poosis ehk lamades. Lisaks ei tohtinud suudlused kesta üle kolme sekundi.

8. Teadust suudlemisest nimetatakse filematoloogiaks.

9. Maailma pikima suudluse rekord kuulub Ekkachai ja Laksana Tiranarale Taist. See kestis 58 tundi, 35 minutit ja 58 sekundit.

10. Mehed, kes suudlevad hommikuti oma naisi, elavad väidetavalt viis aastat kauem kui need, kes seda ei tee.

11. 56 protsenti inimestest üle maailma väidab, et nad suudlevad kirglikult harva. Kuid 75 protsenti itaallastest väidab, et nad teevad seda paar korda nädalas.

12. Keskmiselt kulutab inimene 20 160 minutit ehk kaks nädalat oma elust suudlemisele.

13. Naine suudleb keskmiselt 15 meest enne oma unistuste partneri leidmist.

14. Suudlemine põletab kaloreid, tugevdab immuunsüsteemi ja võib leevendada valu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles