Kuidas parandada suhteid lähedastega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Igapäevaelus on tihti nii palju kohustusi, et ei ole aega lähedaste inimestega korralikult suhelda. Kui vaba aeg on piiratud, siis tuleb seda võimalikult otstarbekalt kasutada.

Head suhted pereliikmete ja sõpradega on õnnelikuks eluks väga olulised. Huff Post annab nõu, kuidas soojendada suhteid lähedastega ja olla õnnelikum:

1) Ole lähedastega ühenduses

Kiire elutempo kõrvalt on kerge suhteid pereliikmete ja sõpradega unarusse jätta. Kuigi kõige parem on lähedastega päriselus või telefoni teel suhelda, siis alati ei pruugi selleks aega olla. Lühike e-mail või sõnum võib kiirel tööpäeval olla väga südamlik, mis lähedase inimese tuju kindlasti heaks teeb.

2) Leidke vähemalt kord kuus aega, et kokku saada

Ilma planeerimata on võimatu inimestega kohtuda, sest kõikidel on omad kohustused ja tegemised. Võta eesmärgiks vähemalt kord kuus üks õhtupoolik pühendada oma lähedasele pereliikmele või sõbrale.

3) Kokku saades lülitage tehnikaseadmed välja

Tehnoloogia ümbritseb meid ööpäev läbi ja võimaldab maailmaga suhelda. Kui aga saame lähedase inimesega kokku, siis võivad sissetulevad kõned ja sõnumid teie kvaliteetaega rikkuda. Väärtusta seda aega, mil saad pereliikme või sõbraga koos olla ning ära tegele samal ajal nutiseadmetega.

4) Kuula rohkem kui räägi

Ära sega vahele, kui sinu lähedased sulle midagi räägivad. Õpi olema hea kuulaja, ole tähelepanelik ja tasa. See näitab, et hoolid tema tegemistest ja muredest ning oled valmis temale keskenduma.

5) Tee oma lähedastele midagi head

Armastatud inimesi enda ümber ei väärtustata tihti piisavalt. Tee  kallimale hommikul kohv valmis. Kirjuta lastele väike kiri ja soovi neile head päeva. Vii süüa haigele sõbrale. Vii vanematele lilli. Oma lähedaste heaks saab iga päev teha palju väikeseid asju, mis tugevdavad teievahelist sidet.

6) Ära tee inimestega suheldes mitut asja korraga

Kui vestled pereliikme või sõbraga, siis ära loe samal ajal lehte, vaata meili või telekat. Paku võimalusel oma kallitele inimestele võimalikult palju tähelepanu.

7) Ära jää hiljaks

Kui jääd lähedaste inimestega kokkusaamistele hiljaks, siis see on märk sellest, et sul on oma ajaga ka paremat teha.

8) Pea meeles elementaarset viisakust

Pea lubadustest kinni, täna oma lähedasi ja tee neile komplimente. Väikesed lahked žestid on need, mis meelde jäävad ja loevad. Näita lähedastele oma tegudega iga päev, et hoolid nendest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles