Liisi Koikson, uhke enda üle

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu võõrsil lisas enesekindlust: Liisi Koikson.
Elu võõrsil lisas enesekindlust: Liisi Koikson. Foto: Sander Ilvest

Arteri lugejatega kohtus armastatud laulja Liisi Koikson seitse aastat tagasi. Vahepeal on tema elus hakanud puhuma uued tuuled. Isegi Liisi ema Tiina tunnistab, et tütar on muutunud.

Liisi Koikson kihutab Telliskivi loomelinnakusse jalgrattaga – seda mõnu Londonis, kus lauljanna vahepeal õppis, juba tunda ei saa. Ta naudib väga Eestis olemist.

«Ta on muutunud palju enesekindlamaks,» tähendab ema Tiina Koikson. «Teab täpselt, mida ta tahab, enam teiste arvamus nii väga ei loe. Inglismaale minek oli aga küll õige samm. Ja lõpuni viidud – see on kõige tähtsam, sest alustajaid on alati palju.»

Kuna Eesti muusikaakadeemiasse – sealsete otsustajate arvates – Liisi ei sobinud, otsustas ta haridusteed jätkata Londonis. Nüüd on ta tagasi, ja kuigi suurlinna anonüümsust kodumaal nautida ei saa (isegi selles loomelinnaku kohvikus tuleb üks naine teda intervjuu ajal pildistama!), on Eestis parem kui kusagil mujal. Võib-olla pidigi selle mõistmiseks mõnda aega võõrsil elama, arvab ta. Ent kodune keel on tal nüüd inglise keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles