Kas peaksid oma praeguse tööga lõpparve tegema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töö leidmine ei ole kerge ja selle pärast ei julge inimesed tihti oma praeguselt töölt lahkuda. Kuid enda heaolu pärast on vahel vaja see samm astuda.

Vanadest harjumustest lahtilaskmine ei pruugi olla kerge, aga vahel tuleb seda lihtsalt teha. Allwomenstalk toob välja seitse selget märki, et peaksid oma praeguse tööga lõpparve tegema:

1) Tööle minemine on sulle füüsiliselt vastumeelne

Kõikidel on päevi, mil nad ei taha lihtsalt voodist püsti tõusta. Aga kui hommikuti ärkamine on iga päev vastik ja tööle minemine ajab sul lausa südame pahaks, siis tasub oma elus midagi muuta. Ideaalset tööd ei ole olemas, aga see ei tähenda, et peaksid leppima sellisega, mida sa vihkad.

2) Sa oled targem kui su ülemus

Kui oled juba aastaid töötanud ühes kohas, siis võid ühel hetkel osata ja teada rohkem kui su enda ülemus. See tähendab, et sul oleks vaja kõrgemat positsiooni, sest oled oma ametikohal juba professionaal ning oled suuteline ise ülemus olema. Kui töö ei paku sulle enam väljakutset, siis tasub otsida paremaid võimalusi.

3) Sa ei saa väärilist tasu

Sulle võivad küll firma, ülemus ja kolleegid meeldida, aga kui palk on liiga väike, siis on arusaadav, et töö ei paku piisavalt rahuldust. Väikestes ettevõtetes on tihti hea töökeskkond, aga seal on ka väiksem palk. Kui sinu haridus ja oskused on väärt suuremat tasu, siis tasub mõelda töölt lahkumise peale.

4) Su firma on rahalistes raskustes

Sa võid küll olla oma firmale ustav, aga kui sellel on rahalisi probleeme, siis tasub mõelda uute variantide peale. Karjääris ei ole mõtet solidaarsusest uppuva laevaga kaasa minna.

5) Sul pole arenemisvõimalusi

Kui su eesmärk on ronida karjääriredelis võimalikult kõrgele, siis pead valima omale ka sobiva ettevõtte, kus on võimalik areneda. See variant ei ole igas firmas olemas. Seega kui tunned, et sul pole piisavalt arenguruumi, siis on aeg edasi liikuda.

6) Sinu eraelu kannatab

Mõned tööandjad tahavad sinult kogu aega ja energiat. Sul ei ole töö kõrvalt võimalik eraelu elada ja see muudab sind kurvaks. Kui sa ei taha olla oma tööandja ori, siis kaalu võimalusi, kuidas sul tekiks rohkem vaba aega.

7) Sulle ei meeldi firma sisemine kultuur

Mõned ettevõtted on väga karmi korraga, teised aga veidi leebemad. Osa tööandjaid hindab koostööd, teised aga iseseisvust. Kui sa ei ole oma firma sisemise korraga rahul, siis tasub otsida teisi võimalusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles