Naised küsivad suhtenõu oma vanematelt, mehed aga eksidelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutise uuringu järgi pöörduvad ligi pooled naised suhteprobleemide korral vanemate poole või küsivad nõu internetist. Mehed aga küsiksid pigem oma endiselt partnerilt nõu.

Briti naiste ja meeste seas viidi läbi uuring ning selgus, et oma partneriga suhteprobleemist rääkimise asemel eelistab enamik inimesi pöörduda oma murega teiste inimeste poole, kirjutab Female First. Ainult 13 protsenti uuringus osalejatest eelistas oma probleeme omavahel klaarida ja neid teistega mitte jagada.

Kui suhtes tekib mingi mure, siis mehed eelistavad ühendust võtta kõige esimesena oma endise partneriga ning seejärel küsida nõu sõpradelt, vanematelt, sugulastelt ja kõige viimasena kolleegidelt. Naiste käitumine erineb aga meeste omast suurel määral. Nemad pöörduvad kõige esimesena oma vanemate poole. Seejärel otsitakse abi sõpradelt, internetilt, kolleegidelt ja alles kõige viimasena vajadusel oma endiselt partnerilt.

Mehed, kes küsisid suhtenõu oma eelmistelt partneritelt ei rääkinud sellest oma praegusele kallimale. Ainult väga vähesed tunnistasid selle üles ja nende partneritele ei meeldinud see üldse. See ei tule ka suure üllatusena.

Internet tuleb abiks siis, kui inimesed tunnevad mure pärast piinlikkust ja nad ei julge sellest oma lähedastele inimestele rääkida. Siin tulevad välja ka usaldusprobleemid − paljud tunnistasid, et nad ei usalda oma sõpru piisavalt, et neile suhtemuredest rääkida. Lähedaste inimeste arvamus ja nõu on tihti subjektiivne, internetist saab kõige objektiivsemat tagasisidet.

Kõige populaarsemad probleemid, mille lahendamiseks internetist abi otsitakse, on seotud seksi, partneri leidmisega, lahkuminekuga ja truudusetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles