Kuidas kanda maksikleiti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksikleidid.
Maksikleidid. Foto: SCANPIX

Maksikleidid sobivad kandmiseks pea kõikjal – tänaval, kohvikus, teatris, pulmas, rannas, peol, külla minnes… ja see nimekiri võiks veel pikalt jätkuda. 

Tõepoolest töistele kohtumisele, mis pigem nõuavad kostüümi, ei ole pikk lendlev suvine maksikleit sobilik, kuid need on vaid üksikud kohad ja situatsioonid, kuhu maksikleidiga pole ehk paslik minna, kirjutab osta.ee moeblogi.

Olenevalt kehatüübist, saad valida just sulle sobiva maksikleidi ning panna ta enda kasuks tööle. Tähelepanu tuleb pöörata kaelusele, kleidi lõikele, erinevatele materjalidele. Õigesti valitud kleidipikkus ja õige kingavalik lisavad pikkust ja sihvakust veel juurde. Maksikleit on mugav, elegantne ja šikk.

Foto: NYT
Foto: NYT Foto: NYT/SCANPIX

* Lühikese kasvu puhul peab silmas pidama, et kleit oleks pigem keha järgiv. Vastasel juhul võib maksikleit lühikest kasvu naise seljas mõjuda nagu suur telk. Oluline on teha oma lühikesest kasvust lähtuvalt õiged valikud. Lisaks sellele, et kleit võiks olla pigem kehakuju järgiv, võiks kleidil olla ka V-kaelus, mis laseb rohkem nahal paista ja lisab visuaalselt ka pikkust juurde. Väldi liigseid satse ja kaunistusi ning hoia puhast joont. Värvide osas vali neutraalsed ja sügavad toonid ning mustrite osas eelista väiksemaid printe. Lisa kontsad ja oledki valmis!

* Rusikareegel – vali kleidimustrid, mis loovad illusiooni saledamast ja peenemast, paremast sinust. Siin ei ole midagi keerulist – kurvikama ja täidlase figuuri puhul vali suuremad ja vertikaalselt kulgevad mustrid, kõhnema ja väiksema kehakuju puhul vali väiksemad prindid.

* Kui sulle meeldib kanda aksessuaare, siis vali ühevärviline ja lihtsa lõikega kleit. Klassikalised valikud on hall, pruun, must, valge, tumesinine ja oliiviroheline – need värvid sobivad  peaaegu, et kõigega. Lisades sallid, ehted ja kingad, saad luua erinevaid outfit’e. Kui sa eelistad klassikat ja lihtsust, siis ühevärviline maksikleit on just sinu jaoks!

* Paljud maksikleidid on laia ja avara lõikega. Oma talje rõhutamiseks ja kehale vormi andmiseks kasuta vööd. Üldiselt peenike vöö mõjub paremini kõhna figuuriga naisel ning laiem vöö sobib paremini kurvikama figuuriga naisele. Vöö parim asetus on kohe rindade all või siis talje kõige peenemas kohas.

* Vali õiged kingad. Kuna kleit on pikk, siis pole vaja kanda midagi, mis liigituks ultramoodsa alla, juhul kui su eesmärk ei ole kogu väljanägemise juures rõhutada ja esile tuua just jalanõusid. Lihtsad ja neutraalsed sandaalid mõjuvad maksikleidiga kõige paremini. Samuti sobivad hästi ka platvormkingad. Julgemad ja trenditeadlikud lisavad maksikleidi juurde hoopis tennised või tossud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles