Kas võõra jonniva lapse peale karjumine on lubatud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tegemist ei ole sinu enda lapsega, kas siis on lubatud teda korrale kutsuda ja temaga riielda, kui ta käitub halvasti? Restoraniomanik karjus restorani külastava jonniva lapse peale ja pärast seda on teema muutunud väga aktuaalseks.

Darla Neugebauer, kes omab Portlandis restorani, tahtis visata oma restoranist välja lapse, kes ei lõpetanud karjumist ja jonnimist, vahendab Women’s Health Magazine. «Abielupaar tuli restorani koos oma väikese lapsega ja tellisid tüdrukule kolm pannkooki. Kui pannkoogid saabusid, siis vanemad ei andnud neid millegi pärast talle ja laps nuttis ligi tund aega. Ma lõin kätega vastu baariletti ja ütlesin, et see karjumine peab lõppema. Näitasin näpuga tüdruku peale ja ta lõpetas nutmise. Seejärel vanemad olid hämmingus, et ma nende lapse peale karjusin,» räägib restoraniomanik enda versiooni.

Tüdruku ema Tara Carson väidab, et tegelikult oli laps nutnud kõige rohkem kümme minutit ja restoraniomanik kasutas karjudes isegi roppe sõnu. «Ma olin tõelises šokis ja tundsin ennast emana väga abituna,» meenutab ema. Tara läks pärast vahejuhtumit sotsiaalmeediasse ja postitas restorani Facebooki leheküljele kommentaari: «Mul oli praegu väga halb kogemus selles restoranis. Omanik on täiesti hullumeelne ja ta karjus minu 2-aastase lapse peale, sest ta nuttis.»

Pärast seda algas Facebookis suur debatt. Restoraniomanik vastas selle peale: «Jah, ma olen hullumeelne ja teil vedas, et ma rohkem närvi ei läinud, sest muidu oleksin kasutanud juba karmimaid meetmeid. Ütlesin teile neli korda, et palun pakkige oma asjad kokku ja võtke pannkoogid kaasa. Kuid teie istusite seal edasi ning häirisite oma nutva lapsega nii külastajaid kui ka teenindajaid. Loodan, et saite hea õppetunni.» Sotsiaalmeedias on pooldajaid nii tüdruku emal kui ka restoraniomanikul ning arutelu jätkub endiselt.

Hea lugeja, mida Teie arvate − kas võõra lapse peale karjumine on sellises olukorras lubatud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles