Märke, et oleks aeg suhe lõpetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtes olles võib olla keeruline kindlaks teha seda üht ja õiget hetke, mil lahkuminek on teie ainuke valik. Seda otsust on raske vastu võtta ja seda ei tohiks kindlasti teha kergekäeliselt. Kuidas aru saada, et nüüd võib olla paras aeg suhe lõpetada?

Keegi ei saa sulle ette öelda, millal oleks õige hetk suhe lõpetada, aga mõned märgid võivad viidata sellele, et sinu ja partneri teed lähevad peagi lahku, kirjutab Huff Post.

1. Oled veendunud, et saaksid üksinda paremini hakkama. Kui oled püsisuhtes või abielus, ent oled viimasel ajal sageli mõelnud sellele, et sul oleks üksi palju parem elada, siis võib-olla oleks paras aeg mõelda lahkuminekule.

2. Sinu vajadused on rahuldamata. Püsisuhe või abielu on meeskonnatöö ja mõlemad partnerid peavad andma endast parima, et rahuldada teise soove ning vajadusi. Kui seda enam ei juhtu või see on ühepoolne, siis oleks aeg suhe lõpetada.

3. Oled kallimaga koos veel vaid laste pärast. Lapsed on väga nutikad. Nad teavad rohkem, kui vanemad osavad aimata. Suureks saades võivad lapsed hakata jäljendama suhteid, mida nad nooruses kõrvalt nägid. Kas tahad tõesti, et lapsed saavad suureks ja mõtlevad, et ainuõige suhe on selline, nagu oli sinul ja su kallimal? Kui ei, siis võib asi olla selles, et teie ühine aeg on lõppemas.

4. Olete käinud paarisuhteterapeudi juures, kuid endiselt ei leia ühist keelt. Vahel tuleb arusaamine, et oleks aeg suhe lõpetada, siis, kui tunnistad endale, et suhe ei toimi, kuigi olete kõike juba proovinud. Nõustamine eeldab seda, et te mõlemad olete valmis vaeva nägema ja oma käitumist muutma, sest ainult siis saab ka suhe muutuda. Kui aga ainult üks teist pingutab, siis pole sellest suurt kasu.

5. Sinu kallal tarvitatakse vägivalda. Pole oluline, kas tegemist on emotsionaalse või füüsilise vägivallaga, keegi ei peaks seda taluma. 

6. Sinu jaoks on püsisuhe või abielu «kahest halvast parim variant». Kui oled kallimaga koos ainult sellepärast, et sinu arvates on see lihtsam kui üksiolek või uue partneri leidmine, siis on teie suhtega midagi tõsiselt korrast ära.

7. Sa ei austa ega usalda enam oma kallimat. Tugev abielu põhineb usaldusel, mõistmisel ja vastastikusel austusel. Kui sa ei austa enam kallimat, siis võib see olla märgiks, et peaksid edasi liikuma.

8. Sinu arvates on suhtesse jäämine soodsam kui lahkuminek. Pole kahtlustki, et kahte majapidamist on kallim ülal pidada kui ühte ning lahkuminek või lahutus tekitab teadupärast vaid lisakulutusi. Aga kui sa oled kallima kõrval praegu veel vaid majanduslikel põhjustel, siis tasuks oma sissetulekud ja väljaminekud üle vaadata ning uus plaan välja mõelda.

9. Sa muretsed sellepärast, mida võivad pereliikmed lahkuminekust arvata. Mõne inimese jaoks on lahkuminek või lahutus häbiasi. Aga kui sa ise tunned, et see suhe on läbi saanud ja sa venitad seda vaid sellepärast, et kardad lähedaste reaktsiooni, siis oleks õige aeg oma sisetunnet kuulata. Sa oled õnne ära teeninud. Kui lähedased hoolivad sinust, siis nad toetavad su otsust.

10. Sa pole oma kallimale truu. Paljude arvates saab afääriks nimetada vaid seksuaalset suhet, aga sa petad end, kui arvad, et endiste kallimatega Facebookis lobisemine on ohutu. Seda võib samuti nimetada petmiseks, eriti juhul, kui sa ei maini seda oma praegusele kallimale. Kui sa murrad kallimale truudust, olgu siis füüsiliselt või emotsionaalselt, oleks õigem suhe väärikalt lõpetada, mitte tegutseda partneri selja taga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles