Seitse moodust lisaks kaalumisele, kuidas oma kehakaalu kontrollida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et kehakaalu kontrolli all hoida, ei pea pidevalt end kaaluma. Kehakaalu kõikumist saab jälgida ka mitmel muul viisil.

Tegelikult on kaalule astumine üks halvemaid viise, kuidas oma kehakaalul silma peal hoida, sellepärast, et kui kaalunumber pole selline, nagu meile meeldiks, võib see tuju rikkuda. Shape.com tõi välja mõned moodused, kuidas lisaks kaalumisele jälgida, kas kehakaal kasvab või kahaneb.

1. Kuula oma keha

Ürita oma kehaga rohkem kooskõlas olla, sest keha annab sulle märku sellest, millest kaal kunagi ei räägi. Toitumisekspert Stephanie Middleberg ütles, et mitmed tema kliendid on kohtumisel tunnistanud, et kaalunumber pole küll oluliselt muutunud, aga nende enesetunne on parem kui enne. «Neil on rohkem energiat, nahk on ilusam ja ainevahetus töötab hästi,» sõnas Middleberg.

2. Jälgi oma isiklikke rekordeid

Kui sinu jaoks on numbrid need, mis aitavad edu mõõta, jälgi seda, kas suudad mõne oma isikliku rekordi ületada. Kui oled varem jälginud, kui kiiresti suutsid kilomeetri joosta, siis mõõda nüüd seda aega uuesti. Kas tulemus on muutunud paremaks või halvemaks? Kui sinu jaoks on oluline see, kui kaua suudad olla toenglamangu asendis, võta aega ja vaata, kas suudad antud asendis olla kauem kui enne või hoopis lühemat aega.

3. Tee oma igapäevaseid asju

Seda, millises seisundis on su keha, näitab ka see, kas sul jätkub energiat oma igapäevastele tegemistele. Näiteks kui pead rasket pesukorvi trepist üles või alla tassima või lapsi pikalt süles hoidma. Kas sa väsid neid asju tehes ära või on sul piisavalt jaksu?

4. Proovi mõnda rõivaeset

Mõned eksperdid soovitavad näiteks korra nädalas proovida jalga oma kõige kitsamaid teksaseid ja vaadata, mis tunde need tekitavad. Kas püksid on parajad või võiksid veel veidi kaalust alla võtta? Kehakaal võib kõikuda, aga kui tunned end teksades üha mugavamalt, siis see on kindel märk, et liigud õiges suunas.

5. Teadvusta oma võimu

See on äärmiselt vabastav, kui toiduvalikud ei valmista sulle hirmu. Kui sa ei keela endale ühtki toiduainet, siis muutuvad keerulised olukorrad – reisimine, ärikohtumised, kohtingud – sinu jaoks tunduvalt lihtsamaks ja peagi märkad, et sa ei soovigi teatud toiduaineid tarbida. Kõige paremini näitabki edu teadmine, et langetasid igas olukorras parima võimaliku otsuse.

6. Leia uus eesmärk

Võib-olla alustasid kaalulangetust sellepärast, et tahtsid parem välja näha või soovisid oma enesetunnet parandada. Aga mida rohkem sa oma elustiili muudad, seda enam võid taibata, et sel on muidki plusse peale ilusama välimuse. Mõtle sellele, mis on sinu eesmärk praegu. Tahad olla tugevam? Tahad, et sul oleks rohkem energiat? Need asjad pole kaalunumbriga üldse seotud ja selliseid eesmärke tasukski omale seada. 

7. Tee selfisid

Paljud teevad selfide üle nalja, aga tegelikult on selfi tegemine hea moodus, kuidas oma kaalulangetusel silma peal hoida. Kaal ju ei tea, et su keha võib vedelikku kinni hoida või et su lihasmass on kasvanud. Samuti ei tea kaal seda, millal sul on parajasti kuupuhastus või millal oled teinud jalgadele kõvasti trenni. Tee endast pilte ja mõtle, kas sulle meeldib see, mida sa näed. Pilte võiks teha kogu kaalulangetusprotsessi jooksul, siis näed tulemusi kõige selgemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles