Stiilivead, mis teevad naise välimuse vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prillid ja kampsun teevad vanemaks.
Prillid ja kampsun teevad vanemaks. Foto: SCANPIX

Enamasti ei soovi naised välja paista vanemad, kui nad tegelikult on ja selle taga ei pea olema sugugi edevus, kirjutab naiste moeekspert Cynthia Nellis portaalis about.com. Kui sa ei tunne end vanana, siis miks peaksidki tahtma sellist muljet jätta?

Teatud välised näitajad võivad sind tahtmatult eakamaks teha. Siin on neist kümme.

1. Tviid. Mõnel kangal on nooruslik mõju (nagu teksal), kuid tviid mõjub otse vastupidiselt, sest seda seostatakse väärikate kostüümidega. 

2. Lugemisprillid. Loomulikult on sul neid vaja, aga tea, et ükski naine ei näe ninale vajunud prillidega noorem välja. Ja prillikett, mis teeb nende kandmise mugavaks, teeb sind veelgi vanemaks. Kui välimus on sulle oluline, siis vali oma prille hoolikalt ja eelista lillasid prilliraame.

3. Hallid juuksed. Juuste hallinemises pole iseenesest midagi halba, kuid tõsi see on, et need teevad naise vanemaks. Mõnel naisel hakkavad juuksed värvi muutma juba noores eas, kuigi vaimselt ei pruugi ta olla nii kaugele jõudnud. Hallid juuksed võivad olla väga šikid, aga nooremaks nad kedagi kindlasti ei tee. Kui otsustad juukseid värvida, lähtu värvivalikul oma nahatoonist.

4. Kampsun. Kardigani-tüüpi kampsik on mugav ja praktiline rõivatükk, mida on jahedaga hea peale visata, kuid kuna sel pole tugevat struktuuri, ei näe see vähegi kogukama naise seljas hea välja. Pigem vali jakk või pintsak, millel on tugevam konstruktsioon. PS! Ära seo kampsunit puusadele, sest see ei varja su istmikku - pigem teeb see puusad näiliselt laiemaks. 

5. Praktilised ja mugavad kingad. Kui tahad ühe hoobiga ilusa välimuse ära rikkuda, siis pane jalga nn mugavussandaalid. Tänapäeval on olemas nii palju kena välimusega mugavaid jalatseid, et sa ei pea sel eesmärgil haarama poeriiulilt kohmaka välimusega juhuslikke sandaale.

6. Ema-teksad. Kõrge pihaosaga avarad teksad on inetud ja vanamoodsad. Teksapaari on väga lihtne muuta, sest iga teksabränd teeb tänapäeval kauneid ja hästi istuvaid pükse ka vanematele naistele.

7. Värv, mis teeb värvituks. Vali oma meik ja riided sõltuvalt oma nahatüübist. Teatud värvid, mis teevad näo kahvatuks ja elutuks muudavad sind hetkega vanemaks. Pea kõik naised näevad head välja punases ja sinises, aga see ei pruugi sinu puhul nii olla. Leia oma värvid, mille taustal tuleb su jume välja, et näeksid välja nooruslikum.

8. Vanamoodne käekott. Kas su käevangus ripub siiani see sama kott, mis 15 aastat tagasi? Käekotimood on vahepeal palju muutunud ja vana kott võib su välimusele vee peale tõmmata. Proovi üle õla kantavat käekotti või lõbusat nahkkotti, et oma välimust värskendada.

9. Liiga vähe või liiga palju meiki. Räige põsepuna ja huulepulk võivad teha sind sama palju vanemaks kui täiesti meigivaba välimus. Kui sa ei ole enam kindel, mis võiks sulle sobida, mine kaubanduskeskuse iluletti ja uuri teenindajalt, milliste uute toodetega saaks välimust turgutada. Uuemad lauvärvid ja huuleläiked on kergelt läbikumavad ega mõju nii raskelt. 

10. Sokid ja tossud koos tavariietega. Kapripüksid sokkide ja valgete tossudega teevad sinust eaka proua. See on väga vanamoodne välimus, mida tasub kindlasti vältida, kui tahad noorem välja paista. Kui tahad mugavaid jalatseid, vali trendikad ja soovitavalt tumedad tennised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles