Tagasi 70ndatesse: laia säärega püksid trügivad sisse aknast ja uksest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mavrixonline.com/Scanpix

Oo jaa, laiad püksid on tagasi! Laiade pükste tagasitulekust kirjutas osta.ee moeblogi juba kevadises postituses, kuid kuna siis olid luubi all pigem teksatrendid, siis oleks paslik kirjutada seekord laiemas kontekstis alt laieneva sääreosaga pükste tagasitulekust ja vastata küsimusele – millega neid kombineerida? 

Laiade pükste alla kuuluvad ka kõik õhemat sorti kirjud ja vähem kirjud «Nu pogodi!» hundi püksid. See on kuum trend ning kui oled trendijärgija ja Sul neid pole, siis on need tagumine aeg endale hankida. Lisaks sellele, et need püksid on ääretult mugavad, on nad selle suve nautlejate vaieldamatud lemmikud.

Kuidas ja millega kanda alt laienevaid pükse?

* Valged laiad püksid on üks klassikalisemaid ja ajatumaid valikuid. Eriti beach party-liku välimuse saavutad, kui lisad valgetele pükstele valge või neutraalsetes toonides särgi.

* Kui otsustad ühevärviliste erksate pükste kasuks, siis sinna juurde võid alati julgelt sobitada samades värvitoonides jaki, pannes kontrastiks alla valge särgi. Kui tunned, et see jääb sinu jaoks igavaks, võid ülaosas katsetada ka julgeid printe ja kontrastvärve. Kui lisad pükstega sama värvi pluusi või topi, siis saavutad üldmulje nagu kannaksid jumpsuit’i!

* Mustrid! Mustrid! Mustrid! Printidega püksid lisavad meie hallidesse ilmaolustikesse särtsu, rõõmu ja ilu. Nendes pükstes on paha tuju keelatud. Rõõmsad ja vallatud mustritega laiad püksid on kahtlemata hea-tuju-püksid! Kombineeri kirjute pidžaama-tüüpi pükste juurde lihtne ühevärviline topp, lisa ehted (nt pikk kaelaehe), kaabu, sandaalid ning mugav suve outfit on koos!

* Erkpunased püksid kombineeri beeži särgiga ja saad väga tugeva silmipimestava komplekti. Beež värv rõhutab ja toob punase erksa tooni veel rohkem esile. Samuti sobivad selliste punaste «iluduste» juurde ka printidega topid ja särgid.

* Kui sa tahad läbi suve purjetada romantilisel lainel, kombineeri beežid püksid  pitsilise topiga ja saad väga naiseliku, kauni ja õrna koosluse.

* Lisa kõrge piha ja laiade pükstega naba-topp (kui kehatüüp on selliste toppide jaoks sobilik), mis rõhutab peenikest pihta ja annab kogu siluetile kauni vormi.

* Ära unusta mängida aksessuaaridega, mis lisavad igale komplektile vähemalt poole juurde! Sallid, kaabud, ehted, vööd, kotid, päikeseprillid õiges marinaadis on iga outfit’i kirsikesed tordil!

Mulle alt laienevad püksid meeldivad, on alati meeldinud. Mäletan, kuidas juba gümnaasiumi ajal oma riietumisstiili poolest teistest täiesti erinesin. Juba siis meeldisid mulle alt laienevad püksid. Üheks lemmikuks osutusid tumepruunid peene triibuga velvetid ja mustad teksad, samuti põlvest allapoole laienevad.  Mäletan, et ema pani mulle ühel hetkel käe õlale ja ütles, et need püksid pole moes.  See on teema, kus on lubatud mitte-ema-sõna-kuulata. Tookord ma ei kuulanud teda ja käisin südamerahuga, isegi uhkusega rinnus, oma «veidrate» riietega edasi. Ka täna, riiete osas ma üldjuhul teisi ei kuula, kui kuulan, siis peab tegu olema oma ala spetsialistiga. See, mis on parasjagu «moes» või «pole moes», ei oma minu jaoks tähtsust. Tähtsaim on see, et nendes riietes, mis mul seljas, oleks mugav olla ning tunne, et need riided on «täiesti mina ja minu».

Julget eristumist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles