Hirmutav viis, kuidas armukadedus võib suhet mõjutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskelt avaldatud uuringust selgus, et neil inimestel, kelle peamiseks rõõmuallikaks on armusuhe, võib kergemini kujuneda alkoholisõltuvus, kui nad kahtlustavad, et partner võib neid petta.

Dr Angelo DiBello, kes oli uuringu juhiks, selgitas, et kuigi paljud inimesed tunnevad armukadedust, võivad olla keerulistes suhetes ja tarvitavad alkoholi, näitas tema läbiviidud uuring, et need asjad võivad omavahel seotud olla ja üks võib olla teise põhjuseks, kirjutab Cosmopolitan.com.

87 protsenti uuringus osalenud inimestest olid naised ja teadlased küsisid neilt, kas ja kuidas oli nende enesehinnang seotud armusuhtega. Selgus, et need, kelle jaoks oli suhe üks olulisemaid asju elus, pöördusid tõenäolisemalt alkoholi poole, kui suhe ei pakkunud neile rahuldust või kui neile tundus, et partner on eemalehoidev ja võib neid petta.

DiBello sõnul on tegemist hea avastusega, sest kui on teada, et armukadedus suhtes võib tekitada probleeme alkoholiga, on kergem probleemide tekkimist vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles