Seitse asja, mida tasuks 20. eluaastates teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahekümneselt pole sa enam teismeline ja enne, kui jõuad märgata, võid juba läheneda 30. eluaastale. Kahekümnendad eluaastad on väga olulised, sest need määravad ära, milline inimene sinust saab ning tõenäoliselt kogud sa selle aja vältel oma elu parimaid kogemusi.

Nüüd on õige aeg end leida, mõelda välja, mida sa soovid elus saavutada ja loomulikult ka lõbutseda. Pea meeles, et neid aastaid ei saa sa enam kunagi tagasi ja nüüd on just paras aeg teha asju, mis tõmbavad sind mugavustsoonist välja, kirjutab Allwomenstalk.

1. Tee midagi spontaanset ja hullumeelset

Sa oled piisavalt vana, et iseseisvalt tegutseda, raha teenida ja ise otsustada, kuidas seda raha kulutad. Veendu, et langetaksid majanduslikult õigeid otsuseid. Suure osa sissetulekust peaksid panema kõrvale, ülejäänud raha kuluta pigem kogemustele kui materiaalsetele asjadele. Mine sõpradega spontaansele reisile, külasta mõnda unistuste sihtkohta ja avasta maailma nii palju kui võimalik enne, kui abiellud ja saad lapsed.

2. Eksperimenteeri oma välimusega

Teismelisest täiskasvanuks saamine on oluline samm ning see peaks peegelduma ka su välimuses. Vanemaks saades ja uut inspiratsiooni leides muutub ka su stiilitaju, ent nüüd on just õige aeg, mil oma välimusega eksperimenteerida. Kui soovid juukseid helepunaseks värvida, tee seda. Kui soovid rohkem kleite kanda, tee ka seda. Ära karda muutusi.

3. Lõpeta suhtlemine inimestega, kes teevad su tuju halvaks

Sa ei pea leidma aega inimeste jaoks, kes toovad sinu ellu vaid draamat. Lase neil oma teed minna. Alguses võib see raske olla, sest ilmselt on teil ühine minevik, aga tegelikult on maailmas nii palju erilisi inimesi, et sa ei pea klammerduma vanade tuttavate külge, kel pole sulle midagi pakkuda. Käi rohkem väljas, suhtle inimestega ja sõlmi uusi tutvusi.

4. Anna endast parim, et saaksid keha, millest oled unistanud

Kui välimus on sinus alati ebakindlust tekitanud või sa tahaksid oma elustiili tervislikumaks muuta, siis nüüd on õige aeg õppida oma keha armastama. Ole veidike isekas ja pühenda aega, et iseenda kallal vaeva näha. Mida vanemaks sa saad, seda aeglasemaks muutub ainevahetus ja keha vormimine võib muutuda keeruliseks. 

5. Hakka rajama oma unelmate karjääri

Kui sul mõlgub meeles mõni amet, mida tahaksid proovida või on sul mõni huvi, millega sooviksid tõsisemalt tegeleda, siis hakka selles valdkonnas kogemusi koguma. Pane end kirja kursustele, mis pakuvad sulle huvi ja mine mõnda firmasse praktikale, et nende töökultuuriga lähemalt tutvust teha. Mida rohkem kogemusi sa saad, seda selgemaks muutub see, mida sa soovid oma elus teha ja milliseks oma karjääri kujundada.

6. Õpi midagi uut, näiteks uut võõrkeelt

Kuigi nooremas eas on kergem keeli õppida, ei tasuks kahekümnendates veel lootust kaotada. Kui võõrkeeled ei paku sulle huvi, õpi midagi muud, millest võib sul tulevikus kasu olla. Loe võimalikult palju.

7. Käi kohtingutel, armu ja armu uuesti

Uute kaaslastega tutvumine ja kohtingutel käimine kuulub elu juurde. Ilmselt armud elu jooksul mitu korda, võib-olla murrad kellegi südame. Sellest pole midagi, sest kohtingutel käimine ongi võimalus õppida elu ja ennast paremini tundma. Ka armuelus tasub kogemusi koguda ja mida rohkem sa õpid inimesi tundma, seda selgemaks saab sulle see, millist kaaslast sa enda kõrvale soovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles