Lugeja kirjutab: miks naised end meigivad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saime kirja Elisabethilt, kes tahab teistega oma mõtteid jagada kosmeetika ning ehtimise teemal. 

Kas olete kunagi mõelnud, miks te ennast meigite? Või miks naised seda üldse teevad? Mina isiklikult teen seda sellepärast, et meik ning meikimine on minu jaoks kui hobi ning ma naudin seda. See on ühtlasi ka eneseväljendusviis, nagu mõne jaoks on jooksmine, laulmine või maalimine. See on oskus, mida mulle meeldib arendada ja eelmise aasta detsembris otsustasin oma oskusi ning erinevaid vahendeid professionaalse tulemuse saavutamiseks jagada ka blogi vahendusel. Pean tõdema sedagi, et mulle meeldib see, milline ma (hästi tehtud) meigiga välja näen. Ehk siis meigin ennast vaid enda ning oma enesetunde pärast, mitte sellepärast, et kellelegi muljet avaldada. 

Kahjuks tundub mulle, et paljud tüdrukud ja naised meigivad eelkõige selle nimel, et teistele muljet avaldada. Ilmselt pole inimene endaga täielikult rahul ning ei tunne ennast oma nahas mugavalt, kui teiste heakskiidu saamiseks on vaja ennast ühel või teisel viisil moonutada. 

Kallid lugejad, soovin teile südamele panna, et me kõik oleme ilusad ka oma vigadega, me peame need lihtsalt omaks võtma. Nii on palju lihtsam elada. Vahepeal meigita olemine ei ole oluline ainult enesega rahul olemise tõttu, vaid sellega teeme suure teene ka nahale. Eriti suvel, kui (ideaalis) päike eredalt paistab ning meile D-vitamiini pillub. 

Käisin hiljuti sõpradega matkamas ning otseloomulikult olin kõik need päevad ilma meigita. Ning mitte ainult metsas olles, käisime ka linnast enne ja pärast matkamist korduvalt läbi, kus kohasin ka tuttavaid, kuid see ei häirinud mind karvavõrdki. Pigem tegi enesekindlamaks! 

Julgen ausalt öelda, et tunnen ennast ilma «krohvikihita» näol sama ilusalt kui koos sellega. See vajas harjumist ja pikalt oma põhimõtete ning iluideaalide ümber mõtlemist, kuid see on seda väärt. 

Jaga loo kohta oma arvamust ja kirjuta kommentaaridesse, mis põhjusel sina ennast meigid või kui sageli oled ilma meigita? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles