Palava ilma meik, mis ei valgu laiali

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige palavamad ilmad on alles ees. Suvekuumusest hoolimata tahaks mõnikord kenam välja näha ja end meigiga turgutada. Palava ilma meik on aga hoopis midagi muud kui paks meigikiht külmal talvepäeval.

Nahale on palava ilma korral loomulikult kõige parem olla ilma igasuguse meigita. Sellest teadmisest pole suurt tolku, kui ees on tähtis sündmus ja jume pole vaatamata päikesele eriti hea. The Cut uuris ekspertidelt, kuidas tuleks suvel meikida.

Kõige suurem abimees palava ilma puhul on primer, mis kantakse näole kõige esimesena. Primer pikendab jumestuskreemi püsivust nii, et näonahk tundub kogu päev värske. Suvel tuleks selle kasutamisel siiski piiri pidada ja kanda seda T-tsooni, nina külgedele ja põskedele. Kui katad primer’iga kogu näe, võib näonahk jätta ebaloomulikult tuhmi ja elutu mulje. Peale selle tasub vaadata, et primer pole silikooniga, sest see kuivatab nahka ja põhjustab suuremat rasu tootmist. 

Üldises plaanis tasub kuuma ilmaga eelistada pakus kreemi asemel võimalikult vedelaid tooteid. Vedelikud ja geelid püsivad palavaga paremini nahal. Kui tahad katvamat meiki, siis vali vedel ja matistav jumestuskreem. Tupsuta seda õhukese kihina oma näole, rohkem võid panna kohtadesse, mis vajavad paremat katvust (T-tsoon, vistrikud).

Reeglina on kreemja tekstuuriga jumestustooted ebastabiilsemad kui puudrid ja veekindlad geelid. Ka BB-kreem ei pruugi olla kõige parem lahendus, sest kui see on kreemjas, võid selle peagi laiali higistada. Väldi lisaläikega meigitooteid, sest need võivad jätta kuumuse käes rasuse mulje. Ka peitepulga puhul eelista kreemi asemel pulka, mis on tugevama pigmendiga ja püsib täpselt seal, kuhu selle kannad. 

Kui nägu hakkab palava käes läikima, siis pole mõtet nahka üha uuesti üle puuderdada. Kasuta puudrit vaid hädakorral, muul juhul tupsuta nägu pabersalvrätiga kuivemaks. Vastasel juhul koguneb näole üha rohkem puudrit, mis higiga segunedes näeb kole välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles