Selle suve trend – gladiaatorsandaalid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandaalid
Sandaalid Foto: SCANPIX

Üks mu kunagine kolleeg, kellele andeid on heldelt kulbiga jagatud, on osav jalatsite valmistaja. Tema oli see, kes tegi mulle mu esimesed põlveni ulatuvad gladiaatorsandaalid, kirjutab Terje Telling osta.ee moeblogis

Need on ainukesed jalatsid üldse, mis on täpselt mulle, minu jala järgi tehtud. Kavandi tegime koos, proove tegime töö juures lõunapausi ajal, mõlemal silmad säramas peas. Kärdis pulbitses loomis- ja valmistamisrõõm, samas kui mina olin elevil nähes samm-sammult vaimusilmas ettekujutatud sandaale reaalsusesse transformeerumas. Lõpptulemus sai kena – tumepruun nahk, narmad, lisaks kaunistab parema jala sandaali ülemist serva kuldsete tähtedega kirjutatud «Head kandmist, Terje!». Kas saab olla veel midagi südantsoojendavamat kui selline lihtne, ilus ja personaalne soov valmistaja enda poolt? Olen Kärdile siiamaani tänulik ning olen nende 6-7 aasta jooksul jõudnud oma gladiaatorid viia paljudele reisidele või vastupidi – nemad on viinud mind reisile. Igatahes pole nad mind kordagi veel alt vedanud.

Gladiaatorsandaalid sobivad nii igapäevase look’i kui ka pidulikuma väljanägemise juurde. Kuna suvejalanõude valik on küllaltki ahtake, siis pole imestada, et gladiaator-stiilis sandaalid ühe moeteadliku naise kappi tee on leidnud.

Juhul kui su otsingud pole veel vilja kandnud ning oled nende, just sinu jaoks õigete sandaalide otsingul, siis siin on mõned näpunäited, mis aitavad teha jalatüübist lähtuvalt õige valiku.

* Juhul kui sul on lühikesed jalad, lihaselised sääremarjad või tugevam pahkluu, väldi sandaale, mille rihmad lõpevad pahkluul. Sa peaksid valima nude (beež, ihuvärvi) tooni sandaalid, mis sobituvad su nahatooniga ning loovad illusiooni pikemast jalast. Samuti on seda tüüpi jalgadega naisele sobilikud T-lõikega või kontsaga sandaalid. Jalga “»ühemaks lõikav» efekt kaob kui sandaali kinnitusrihm jääb allapoole pahkluud.

* Pikale ja saledale jalale sobivad põhimõtteliselt kõikvõimalikud erinevad sandaalitüübid – pahkluuni, sääremarjani või põlveni ulatuvad sandaalid on siin kõik lubatud.

* Kui sul juhtuvad olema peenikesed, kuid lühikesed jalad, vali kõige lihtsam sandaali lõige. Väldi liigseid kaunistusi.

* Kui sul on jalad liiga peenikesed, siis vaata just kaunistuste ja detailirohkeid sandaale, mis lisavad jalgadele volüümi.

* Pikemat ja peenema jala illusiooni aitab luua põlveni ulatuvad gladiaatorsandaalid, millel on pikk peenike nahariba, mis nii-öelda «poolitab» jala. Vertikaalne joon on see, mis loob visuaalselt pikema ja kõhnema silueti jalast.

* Värvidest oleks mõistlik minna klassikaliste värvide peale nagu must, pruun, hall, beež. Need on põhivärvid, millega annab kogu garderoobi kenasti kokku sobitada.

* Oled seikleja-hing ning baassandaalid on kapis juba olemas, samas aga tunned, et tahaks midagi erilist ja teistsugust? Miks mitte siis valida pannalde, neetide, trukkide, narmaste, platvormtalla, nööride ning muude pilkupüüdvate detailidega sandaalid? Värvide osas katseta kollast, punast, rohelist, lillat või hoopis hõbedast ja kuldset.

* Trendikad sandaalid püüavad pilke. Veendu, et varbaküüned oleks hoolitsetud. Küünelakiga saad luua põnevaid värvikombinatsioone.

Millega kanda gladiaatorsandaale? Põhimõtteliselt sobivad sandaalid nii lühikeste kui ka maksikleitide, sortside, teksapükste ja seelikutega.

Mõned põnevad sandaalid leiad siit: gladiaatorsandaalid, neetidega gladiaatorsandaalid, gladiaatorsandaalid Elegance.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles