Mööbli mugavus võib mõjutada nägemust oma suhtest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar
Paar Foto: SCANPIX

Hiljutiste uurimuste järgi võib mööbel mõjutada arvamust oma suhtest kas paremaks või halvemaks. 

Pittsburghi ja Waterloo ülikooli teadlased palusid 54 püsisuhtes oleval tudengil kasutada kas mugavat või ebamugavat tooli ja lauda, vahendab Women's Health Magazine. Seejärel andsid nad neile küsimustikud, mis uuris rahulolu oma suhtega. Selgus, et ebamugavat ja kõikuvat mööblit kasutavad inimesed pidasid oma suhet rohkem ebakindlaks ja olid negatiivsemad.

Teine uuring andis sarnaseid tulemusi. Kui teadlased palusid 174 suhtes oleval inimesel seista kas ühel või kahel jalal, siis ühel jalal seisvad inimesed pidasid oma suhteid probleemsemateks. Lisaks paluti neil kirjutada armastuskiri oma partnerile ning kahel jalal seisval inimesel oli oma kallimale öelda rohkem ilusaid sõnu.

Kolmas uurimus kinnitas teooriat, et ümbruskond võib mõjutada nägemust oma suhtest. 129 tudengit jagati suvaliselt kahte gruppi: ühed pidid istuma mugavatel toolidel ja teised ebamugavatel. Mugavatel toolidel istuvad inimesed olid oma suhetega rohkem rahul kui teised. Kuigi uuringute autorid ei väida, et pidev ebamugav füüsiline keskkond võib muuta suhteid halvemaks, siis oma hetke nägemust võib see mõjutada küll. Seega kui hakkad oma suhte üle järele mõtlema, siis istu kindlasti mugaval toolil, et keskkond ei saaks muuta arvamust negatiivsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles