Abielupaaride halvad harjumused, mis viivad lahutuseni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtes olles on nii halvemaid kui ka paremaid päevi. See, kuidas inimesed igapäevaselt teineteisega käituvad, mõjutab suurel määral suhte tervist. 

Yourtango toob välja kaheksa halba harjumust, millest tuleb loobuda, sest need ei mõju sinu abielule hästi:

1. Näägutamine

Iga asja peale näägutamine ja valjult hädaldamine võib muuta partneri käitumist ainult lühiajaliselt paremaks. See pigem tekitab vastumeelsust ja oluline on probleemide korral need rahulikult selgeks rääkida.

2. Süüdistamine ja kritiseerimine

Pidev selline käitumine muudab teie suhte halvaks. Igas suhtes on kaks osapoolt ja te mõlemad vastutate oma ühiste probleeme eest ning peate neid ka ühiselt lahendama.

3. Kiusamine, ebaviisakus ja isekus

Kui üks partner pidevalt kiusab teist, on ebaviisakas ja isekas, siis see näitab välja lugupidamatust, mis ei ole täisväärtuslikus suhtes aktsepteeritav.

4. Passiivsus

«Mida iganes sa ütled, Kallis»-suhtumine ja leplikus võib hoida küll igapäevaelu rahuliku ja tülivabana, aga jätab sind ohvri rolli. Tunnete allasurumine muudab inimest pikapeale vihaseks.

5. Ainult loogika kasutamine

Kui kasutate ainult mõistust ja ei juhindu oma tunnetest, siis võib pikas perspektiivis muutuda teie suhe robotlikuks. Aeg-ajalt tuleb kuulata oma tundeid ja elada nende järgi.

6. Meeltesegaduse tekitamine

Arvad, et pidev lõbutsemine ja naljatlemine on armas ning mõjub teie suhtele hästi? Mõtle uuesti. Lapselikkus ja lollitamine on tihti märk sellest, et intiimsust ja keerulisi asju tahetakse vältida. See võib mõjuda kaaslasele väga ärritavalt.

7. Ignoreerimine

Kui probleemidega ei tegeleta ja erimeelsused jäetakse lahendamata, siis need kuhjuvad ja võivad suhtele mõjuda laastavalt.

8. Suurte asjade üle üksi otsustamine

Kui üks partneritest võtab suuri otsuseid vastu ilma teise osapoolega konsulteerimata, siis käitub ta isekalt ja hoolimatult, mis võib viia suhte lagunemiseni. Raha, lapsi ja pereelu puudutavaid otsuseid peab alati otsustama üheskoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles