Miks mehed eelistavad lühikesi või pikka kasvu naisi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Partnerit otsides jääb meestel naiste välimuse juures silma mitmed erinevad asjad – silmad, juuksed, nahk, stiil. Kuivõrd oluline on aga pikkus?

Pikkus on tihti esimene asi, mida esmakohtumisel inimese juures tähele paned. Mehed hindavad naiste pikkust juba esimesel silmapilgul ja paratamatult jääb see silma, kirjutab Elite Daily.

Igal mehel võivad olla välja kujunenud oma isiklikud eelistused naise pikkuse osas. Osale meestele ei pruugi see naise juures üldse oluline olla, teistele on aga väga oluline. Väga lühikesed mehed võivad olla oma pikkuse pärast ise ebakindlad ja valida selle pärast teadlikult endast lühemaid naisi. Kuid põhjuseid, miks mehed eelistavad teatud pikkuses naisi, on väga erinevaid.

Pikad naised

Moemaailmas hinnatakse kõige rohkem pikkasid naisi ja selle pärast võib ka meeste jaoks olla ideaalne naine võimalikult pikk. Ka lühemad naised ostavad kontsaga kingi, et näha pikemad välja, kuigi nende kandmine ei pruugi olla väga mugav.

Pikad naised tõmbavad paratamatult tähelepanu. Kui grupp naisi siseneb ruumi, siis esimesena torkab ikka kõige pikem silma. Pikkadest naistest jääb nii meestele kui ka naistele hea esmamulje; neid peetakse intelligentseteks, iseseisvateks ja ambitsioonikateks. Meestele tunduvad pikemad naised tihti ka jõukamad ja edukamad.

Lühikesed naised

Uuringud on näidanud, et lühemad naised ei ole siiski pikkadest naistest halvemas seisus. Paljud mehed eelistavad ka lühemaid naisi. Kui pikemat kasvu naised võivad olla atraktiivsemad, siis lühemad naised on jällegi armsamad ja mehed arvavad, et nendest saaksid head emad.

Enamikul meestel on endiselt uskumus, et naine peaks olema mehest lühem – selle pärast on lühematel naistel eelis. Paljudele meestele võib endast pikema naisega suhtesolemine tunduda aukartustäratav ja lühikesed naised on selle pärast kutsuvamad. Tihti peetakse ideaalseks lühikese kasvuga, aga pikkade jalgadega naist. Kuigi pikad ja peenikesed naised võivad sobida kõige paremini moelavadele, siis lühemad kurvikad naised võivad paljudele meestele olla siiski ligitõmbavamad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles