Abikaasa saatis naisele üheksa aastat anonüümseid ähvarduskirju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielludes eeldad, et abikaasa on valmis kõike tegema, et sind armastada ja kaitsta. Ent üks naine sai hiljuti teada, millega tema abikaasa tegelikult tegeles.

Üks Utah osariigis elav naine sai alates 2006. aastast anonüümseid kirju, mille saatja ähvardas naist rünnata ja vägistada. Politsei tuvastas, et nende kirjade saatjaks oli naise abikaasa, kirjutab Women's Health Magazine.

Naine, kelle nime pole üheski artiklis avaldatud, kuna tegemist on seksuaalrünnaku ohvriga, pöördus pärast esimeste kirjade saamist oma abikaasa poole, et leida tuge ja kaitset. Mõnel päeval võis naine kokku saada koguni 40 ähvardust.

Mees tunnistas üles, et ta tegi mitu erinevat meiliaadressi, et oma jälgi varjata. Miks mees oma naisega nii käitus? Selgus, et mees oli naise peale pahane, kuna naine oli väidetavalt nende abielu ajal olnud lühikeses kõrvalsuhtes. 

Nüüd elab paar lahus ja naine võttis mehe suhtes lähenemiskeelu. Meest süüdistatakse jälitamises ja järgmine kohtuistung leiab aset augustis.

Kahjuks on online-jälitamine ja ähvarduskirjade saatmine üsna levinud. USAs on kindlaks tehtud, et umbes 75 protsenti täiskasvanutest on vähemalt korra internetis ahistatud. Enamasti on inimesed saanud teistelt meili või sõnumite teel solvanguid või on neid avalikult häbistatud.

Ent on ka neid täiskasvanuid, kes on kogenud tõsisemat ahistamist: kaheksat protsenti on füüsiliselt ähvardatud, kaheksat protsenti jälitatud, seitset protsenti ahistatud pikema perioodi vältel ja kuut protsenti ahistatud seksuaalselt. 

USAs on kehtestatud seadused, mis kaitsevad online-ahistamise eest, kuid naised ei oska alati eristada sõnavabadust ja online-ahistamist, mistõttu ei otsi kõik ohvrid ka abi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles