Suhtenõustaja paljastab kaks asja, mis naisi erutavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtenõustaja Tracey Cox kirjutab Daily Maili veergudel sellest, mis naisi tegelikult erutab. Coxi sõnul on teadlased kindlaks teinud kaks asja, mis mõjuvad peaaegu kõigile naistele erutavalt.

Kas naist erutab see, kui teda võrgutab tundmatu ja nägus võõras? Või meeldib naistele, kui neid seotakse kinni ja antakse laksu? Või hoopis seks teise naisega? Teadlased ja seksuoloogid on kindlaks teinud kaks asja, mis mõjuvad naistele erutavalt.

1. Naine ise

Suhte alguses on paljud naised märganud, et seks on väga meeliköitev ja põnev kogemus. Aga asi pole ainult selles, et sul on uus voodikaaslane. Naisele mõjub erutavalt see, et keegi teine võib temast olla niivõrd sisse võetud. Teisisõnu – naist erutab teadmine, et tema suudab kedagi teist erutada.

Antud järeldusele jõudsid Kanada teadlased, kes küsitlesid 98 meest ja 100 naist. Selgus, et naised olid rohkem erutatud siis, kui partnerid pidasid neid seksikaks, mitte siis, kui naine ise pidas oma kallimat seksikaks. Naised ütlesid, et nende jaoks pole erutav mitte partneri ilus keha – mis on kahtlemata ka oluline –, vaid hoopis see, kui partner imetleb nende alasti keha.

Naised tahavad, et neid ihatakse ja see on ka seksi puhul oluliseks motivaatoriks. Samas on see ka levinud põhjuseks, miks naised loovad kõrvalsuhteid. «Mu abikaasa ei teinud enam mulle mu keha eest komplimente. On väga erutav olla koos inimesega, kes tahab mind muudkui puudutada ja vaadata,» võib sageli kuulda naiste suust, kes on oma abikaasat petnud.

2. Võõrad ja teised naised

Teadlane Meredith Chivers viis läbi eksperimendi, mille käigus lasti naistel kuulata pornograafilise sisuga tekste. Chivers juhindus väitest, et naisi erutavad rohkem sõnad kui pildid.

Seksikate stsenaariumite hulgas oli näiteks vestlus pikalt koos olnud partnerite vahel, seks mees- ja naissoost sõpradega, seks endise kallimaga, seks võõraste naiste ja meestega. Sel ajal, kui naised neid tekste kuulasid, mõõtsid teadlased, kuidas nende aju tekstidele reageerib ja lisaks sellele võeti arvesse ka naiste endi kommentaare.

Kui naistelt küsiti, millised stsenaariumid olid nende jaoks kõige erutavamad, tunnistasid naised, et need, mis hõlmasid mehi. Aga mõõtemasinad rääkisid muud juttu: nimelt erutasid naisi need stsenaariumid, kus olid peategelasteks teised naised. Aga kõige rohkem erutasid naisi stsenaariumid, kus seksuaalpartneriteks olid võõrad mehed ja naised. Näiteks sõbrannade vahel aset leidev seksuaalakt mõjus naistele erutavalt, aga veelgi erutavam oli stseen, kus vahekorras olid kaks võõrast naist.

Mõte seksist meessoost sõbraga ei peetud kuigi erutavalt – millest teadlased järeldasid, et naised, kes tunnevad huvi meessoost sõprade vastu, ihkavad pigem armastust kui seksi –, kuid seks meessoost võõraga mõjus naistele väga erutavalt.

Ent küsitluse tulemused olid erinevad: nimelt eitasid naised, et seks võõra mehega võiks olla nende jaoks erutav. Seega võib väita, et naised valetavad iseendale seksi kohta üsna palju. Naisele ei pruugi mõjuda erutavalt see, mida ta julgeb sõnades välja öelda; pigem on erutav see, millest ta rääkida ei julge või mida ta eitab.

Õrna, romantilise seksi asemel ihkavad naised erootilist, «ohtlikku» ja lisakohustusteta seksi. Sellest tulenevalt on arusaadav seegi, miks on «Viiskümmend halli varjundit» nii populaarne: see raamat näitab üht viisi, kuidas nautida «ulakat» seksi, kuid jääda samas kallimale truuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles