Kas mehed valetavad rohkem kui naised?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti tehtud uuringust selgus, et tõepoolest, mehed valetavad rohkem kui naised. Kui täpne olla, siis lausa kaks korda rohkem.

Uuringust selgus, et vaid 12 protsenti täiskasvanutest valetab «mõnikord» või «sageli» ja 80 protsenti täiskasvanutest on vahel kasutanud pisivalesid, et ebameeldivast olukorrast pääseda. 60 protsenti osalenutest tunnistas, et nad on kümme minutit kestva vestluse jooksul valetanud vähemalt korra, kirjutab Glamour.

Kui osalejad jaotati soo alusel kahte rühma, selgus, et naised eelistavad rohkem tõtt rääkida kui mehed. Keskmiselt valetavad naised kallimale, ülemusele või kolleegile umbes kolm korda päevas, samas kui mehed valetavad päeva jooksul keskmiselt kuus korda.

Ei saa väita, et valetamine on aktsepteeritav, aga tihtipeale on nii, et vestluskaaslane ei soovigi iga jututeema korral tõtt kuulda. Teadlased on kindlaks teinud, et armusuhtes on vahel isegi kasulikum see, kui mõni asi jäetakse enda teada või päästetakse olukord pisivale abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles