Hea põhjus, miks tasuks enne suhte loomist sõbrad olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohtingutel käimine võib vahel üsna tore olla. Ent enamasti kukub välja nii, et kuigi sa annad endast parima, et olla romantiline ja kõige atraktiivsem kandidaat, jääd siiski mõnele ilusamale näolapile alla. Samas soovid ka ise leida võimalikult nägusat kaaslast ja võid seetõttu tähelepanuta jätta need, kes pole kuigi silmatorkavad.

Kuidas köita end lahti romantilisest pealiskaudsusest? Hiljuti Texase ülikoolis tehtud uuring tõestas, et seda on võimalik tõepoolest teha, kirjutab Huff Post.

Uuringus osalesid abielus ja suhtes olevad paarid ning neilt küsiti, kui kaua nad tundsid oma partnerit enne, kui nad astusid suhtesse. Alates tutvumisest kuni suhte alguseni kestnud aega võtsid uuringu läbiviijad kui sõprussuhet.

Seejärel küsitleti paare kaamera ees, et teadlased saaksid täpselt hinnata, kui atraktiivseks pidasid inimesed oma partnereid. -3 punkti tähendas seda, et partnerit peeti väga ebaatraktiivseks ja 3 puntki seda, et partner on väga atraktiivne.

Uuringus osalenud paarid jagunesid peaaegu võrdselt selle alusel, kui paljud olid enne suhet sõbrad (40 protsenti) ja kui paljud ei olnud (41 protsenti). Ülejäänud umbes 20 protsenti osalenutest jätsid sellele küsimusele vastamata või vastasid erinevalt kui partner, mistõttu jäid nende vastused arvestamata.

Selgus, et partnerid, kes olid enne suhet sõbrad olnud, erinesid välimuse poolest teineteisest kõige rohkem – üks partneritest oli silmatorkavalt atraktiivsem kui teine. Uuringu tulemusi kommenteerides sõnasid teadlased, et me elame küll pealiskaudses maailmas, kus välimust peetakse väga oluliseks, ent seda mänguvälja on võimalik veidike tasakaalustada: luba inimestel end tundma õppida ja ole valmis teistega sõprust looma. Suhtele tuleb kahtlemata kasuks see, kui olete eelnevalt kallimaga sõbrad olnud ja teineteist tundma õppinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles