Mehed veedavad aega pigem oma lastega kui partneriga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti Suurbritannias läbiviidud uuringust selgus, et mehed veedavad parema meelega oma vaba aega koos oma lastega kui oma kallimaga.

Uuringust tuli välja, et ainult viis protsenti meestest, kellel olid ka lapsed, eelistasid vabal ajal olla koos pigem oma partneriga ning enamik eelistas lapsi, vahendab Female First. Nad põhjendasid seda valikut sellega, et lastega koosolemine on lihtsalt hädavajalik. Põhiliseks tegevuseks, mida koos lastega teha, nimetati koos söömist, mis on nende arvates õnneliku pereelu jaoks väga oluline.

Ka eelmisest sarnasest uuringust selgus, et 25 protsenti meestest veedavad rohkem aega oma teiste pereliikmetega kui oma kallimaga. See tõstatab küsimuse – miks see nii on? 32 protsenti meestest nõustus, et hea päev on see, kui nad saavad teha midagi lõbusat koos oma järglastega. Uuringust selgus, et selle põhjuseks võib olla asjaolu, et sellega püüavad nad vältida majapidamistöid. Mehed usuvad, et lastega tegelemine on parem kui kodus koristamine. Kuid õnnelikus suhtes peaksid majapidamistööd olema partnerite vahel võrdselt jaotatud ja naised ei tohiks kõike üksi teha, samal ajal kui mehed lastega lõbutsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles