Teaduslikult tõestatud põhjused, miks on kasulik olla vallaline

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtes ei tasuks kunagi olla vaid selle pärast, et sa soovid olla suhtes või sa arvad, et suhe muudab sind täiuslikuks. Vahel on mõislikum olla vallaline ja teadlased on kindlaks teinud, et vallaliseelu võib olla tervisele kasulikum kui paarisuhtes olemine.

YourTango pani kirja mõned põhjused, miks on tervisele kasulikum see, kui sa oled vallaline.

1. Teed rohkem trenni

USAs viidi 18-64-aastaste seas läbi uuring, millest selgus, et need, kes pole kunagi abielus olnud, teevad rohkem trenni kui need, kes on elu jooksul olnud mingisuguses suhtes. Kusjuures see kehtis igas vanuses ja mõlemast soost osalejate puhul. Teadlased ei osanud selgitada, miks see nii võib olla.

2. Hoolitsed enda eest rohkem

Näiteks on uuringutega tõestatud, et inimesed kipuvad esimestel abieluaastatel kaalus juurde võtma. Teadlased on läbi viinud mitmeid eksperimente ja need naised, kes on alati olnud vallalised, on näidanud paremaid tulemusi, kui naised, kes on suhtes või abielus.

3. Oled sotsiaalsem

Mõned psühholoogid on arvamusel, et vallalised naised suhtlevad rohkem ja loovad rohkem sotsiaalseid sidemeid kui abielunaised. Põhjuseks võib olla see, et vallalised soovivad uusi tutvusi luua ja on valmis selle nimel pingutama.

4. Toitud tervislikumalt

Kuigi suhtes olemine mõjub inimestele üldiselt hästi, on mitmed uuringud tõestanud, et ebaterve, mürgine ja depressiivne suhe mõjub nii kehale kui mõistusele väga negatiivselt. Ebaterve ja õnnetu suhe võib soodustada halbade harjumuste teket ning tihtipeale hakatakse negatiivseid tundeid leevendama toidu abil.

5. Sinu sõprused peavad kauem vastu

Me ei tee seda meelega, aga pärast abiellumist võib juhtuda, et mõned sõprussuhted hääbuvad. Prioriteediks muutub ju sinu kallim ning teie ühine perekond. Teadlased on kindlaks teinud, et vallalised inimesed suudavad paremini sõprussuhteid luua ja neid hoida. Sõbrad muudavad elu tunduvalt helgemaks, kui ühel hetkel peaks juhtuma, et see üks ja ainus lahkub su elust.

6. Sul on vähem võlgasid

Kuigi raha ei taga jõukust ja õnne, tekitavad võlad kindlasti stressi. Uuringud on näidanud, et vallalistel inimestel on vähem erinevaid võlgasid kui paarisuhtes olevatel inimestel. Asja muudab veelgi hullemaks see, et rahaprobleemid võivad tekitada stressi ja stress ei mõju hästi su tervisele.

7. Sa saad ise hakkama

Kui sa oled üksi, siis sa õpid omal käel kõigega toime tulema. Iseseisvalt elamine ja tegutsemine on väga olulised selleks, et ellu jääda. Paarisuhtes olevad inimesed on õppinud toetuma teineteisele ja kuigi see muudab elu lihtsamaks, võib see tekitada palju probleeme, kui ühe partneriga peaks midagi juhtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles