Toidud, mida on soovitatav enne trenni vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eksperdid on välja selgitanud toidud, mis pärsivad meie füüsilist võimekust ja mida enne trenni tegemist tuleks vältida.

Keha on kui masin, mis vajab kütust: kui sööd õigeid toite, siis tuleb keha ka raske füüsilise tegevusega toime. Kui aga sööd valesid toite, siis pärsib see kehalist võimekust. Genius Beauty toob välja toidud ja joogid, mida tuleks enne trenni tegemist vältida:

Piim

Piim sisaldab suhkruid, mis seedivad aeglaselt ja võivad põhjustada spordiga tegelevatel inimestel probleeme kõhuga. Sama kehtib ka jogurti puhul, aga jogurt võib olla suurepärane toit trennist taastumiseks, sest see annab inimesele piisavalt valke, rasvu ja süsivesikuid.

Alkohol

See on kõige loogilisem asi, millest enne trenni tegemist loobuda tuleb. Närvisüsteem peab olema intensiivse füüsilise tegevuse puhul korras, aga alkohol võib takistada selle normaalset toimimist.

Pasta

Pasta sisaldab palju süsivesikuid, mis on vajalikud energia saamiseks. Kuid liiga palju süsivesikute söömine võib põhjustada vastupidist toimet: energia saamise asemel võid seda hoopis kaotada.

Vähese kalorsusega toidud ja joogid

Light-karastusjoogid sisaldavad kunstlikke magusained, mis seedivad väga raskelt ja muudavad uimaseks. Neid võib olla erinevates limonaadides, gaseeritud vees, energiajookides ning ka osades proteiinibatoonikestes.

Pähklid ja kuivatatud puuviljad

Need võivad tunduda head asjad, mida enne trenni süüa, aga tegelikkuses ei ole. Pähklid, seemned ja kuivatatud puuviljad sisaldavad palju kiudaineid, mis võivad tekitada seedehäireid, kui neid vahetult enne füüsilist tegevust süüa.

Praetud toidud

Praetud toidud sisaldavad enamasti väga palju rasva ning seedivad aeglaselt. Kehal on raske neid toite omastada ning selleks kulub palju energiat, mida on vaja ka trenni tegemiseks.

Avokaado

Avokaadod sisaldavad palju muljetavaldavaid ja kasulikke toitaineid, aga ka kiudaineid ja rasvu, mida ei ole enne trenni soovitatav süüa. Seega tasub seda puuvilja süüa pärast trenni keha taastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles