Selgeid märke, et kannad vales suuruses rinnahoidjat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rinnahoidja on selline rõivaese, mis kuulub igale naisele. Paljud naised kannavad rinnahoidjat iga päev, kuid kahjuks ei ole kõigi naiste rinnahoidjad õiges suuruses.

Good Housekeeping tõi välja märgid, mis näitavad, et sa kannad vales suuruses rinnahoidjat.

1. Rinnahoidja tagumine osa liigub mööda su selga üles. Rinnahoidja tagumine osa moodustab umbes 80 protsenti rinnahoidja toest (ülejäänud 20 protsenti on rinnahoidja õlapaelte kanda), seega on väga oluline, et tagumine osa oleks tugevalt kinni ja vastu selga. Kui see liigub mööda selga üles, on tegemist vales suuruses rinnahoidjaga.

2. Õlapaelad soonivad su õlgu. Kui rinnahoidja õlapaelad teevad õlgadele haiget, siis on õlapaelad ilmselt liiga tugevalt ja rinnahoidja tagumine osa ilmselt liiga lõdvalt, mistõttu sa oled õlapaelu lühemaks teinud, et need pakuks rohkem tuge. Kui tagumine osa oleks tugevamalt kinni ja keha lähedal, siis oleks surve su õlgadele ka väiksem.

3. Rinnahoidja on kinni kõige sisemises aasas. Hea rinnahoidja pakub tuge ka siis, kui see on kinnitatud kõige sisemises või kõige välimises aasas. Kui sina kinnitad rinnahoidja kõige sisemisse aasa, kuid tunned, et see ei paku sulle piisavalt tuge, siis on rinnahoidja ilmselt ajaga kulunud ja lõdvemaks muutunud.

4. Rinnahoidja keskmine osa ei ole vastu su keha. Rinnahoidja keskmine osa – see, mis paikneb rinnakorvide keskel – peaks olema vastu keha. Kui see hoiab kehast eemale, siis kannad vales suuruses rinnahoidjat.

5. Sa ei saa pista kahte näppu rinnahoidja ja keha vahele. Kui sa ei saa rinnahoidja ja oma keha vahele pista kahte sõrme, siis on rinnahoidja liiga tugevalt. Korralik tugi on küll tähtis, aga kui sul on raske hingata, siis peaksid soetama uue rinnahoidja.

6. Kui tõstad käed õhku, paistavad rinnad rinnahoidja alt välja. Ideaalselt sobiv rinnahoidja ei paljasta su rindu ka siis, kui võtad sisse tavapäratuid asendeid.

7. Sul on kahe rinna asemel kolm või lausa neli rinda. Kui rinnahoidja pressib su rindu nii tugevalt, et kahe rinna keskele tekib justkui lisarind, siis peaksid omale uue rinnahoidja ostma. Ilmselt on rinnakorvid lihtsalt väikeseks jäänud.

8. Rinnahoidja on veidike kottis. Kui rinnahoidjal on kortsud või lohukesed sees, siis on rinnakorvid sinu rindade jaoks liiga suured.

9. Ostsid odava rinnahoidja. Kui soetasid odava rinnahoidja, siis pole mingi ime, kui see ei toeta su rindu piisavalt. Kui sa tunned, et rinnahoidja ei paku piisavalt tuge, siis peaksid minema uut otsima.

10. Riiete alt on selgelt näha, et sa kannad rinnahoidjat. Ideaalselt sobiv rinnahoidja peaks olema seljas selline, et seda pole silmaga näha. Kui rinnahoidjat on su rõivaste alt näha või kui rinnahoidja ei lase sul igapäevaseid toimetusi rahulikult teha, siis te pole teineteise jaoks loodud.

11. Su kehakaal on viimasel ajal muutunud. Naiste kehad muutuvad pidevalt, seega rinnahoidja, mille soetasid viis aastat tagasi, ei pruugi sulle enam täpselt paras olla.

12. Mõtlesid ise välja, millises suuruses rinnahoidja võiks sulle sobida. Ära karda pesupoes paluda müüjanna abi, kes teab täpselt, kuidas tuleb mõõta, et välja selgitada õige rinnahoidja suurus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles