Vaevumärgatav muutus, mis teeb naise ovulatsiooni ajal kütkestavamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige viljakamal ajal hakkavad naise põsed kergelt õhetama, kuid see toonimuutus on nii väike, et jääb inimsilmale märkamatuks.

Ühendkuningriikide teadlased pildistasid ühe kuu jooksul iga päev 22 naise nägu. Pärast piltide analüüsimist leiti, et ovulatsiooni ajal on naiste nägu punakam, vahendab Huffington Post väljaannet PLOS ONE.

Uuringu kaasautori, Northumbria Ülikooli psühholoogiateaduri Robert Burrissi sõnul on tegu esimese uuringuga, mis tõestab lõplikult, et naiste näo värvus menstruatsiooni ajal tõepoolest muutub. Uurijatele oli vaid üllatav, et see muutus pole silmaga nähtav. 

Nimelt on varasemalt tõestatud, et ovulatsiooni ajal on naise nägu meestele atraktiivsem kui tsükli muus järgus. Lisaks on tõestatud, et ovulatsiooni ajal muutub naise hääl ja kehalõhn meeste silmis kütkestavamaks. Sellest uuringust tuli aga välja, et ovulatsiooniaegne punetus pole inimestele silmaga märgatav, vaid ainult tajutav.

Uurijad kasutasid nahavärvi tuvastamiseks erilist kaamerat, mis analüüsis naiste põskede kuma ja värvitooni. Kaamera tuvastas, et mõni päev enne ovulatsiooni muutuvad naise põsed punasemaks ja püsivad selliselt kuni järgmise menstruatsioonini, mil näonahk muutub järsult kahvatumaks.

Teadlaste sõnul peavad mehed punaseid põski seksikaks, sest see on märk tervisest ja noorusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles