Vallalised naised, kes planeerivad oma pulmi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pinterest on internetis üks maagiline koht, kus isetehtud projektid kukuvad alati veatult välja ja keerulisemad kondiitriteosed jätavad mulje, et need on valmistatud professionaalide poolt. Pinterest on populaarne ka pruutide seas, kes otsivad sealt ideid, kuidas pulmapidu korraldada. Alates sõrmusest, lilledest ja toidust kuni kleidilõigeteni – Pinterestist leiab iga kihlatud naine ideid.

Aga pulmaideid otsivad needki, kes pole veel kihlatud. Veelgi enam, nad pole veel suhteski, kuid planeerivad juba oma pulmi. Pinterestis on nimelt võimalik luua ka privaatseid tahvleid, kuhu inspireerivaid ideid kinnitada ilma, et kellegi võõrad silmad seda näeksid, kirjutab Business Insider.

Saage tuttavaks: need naised on Pinteresti salajased pruudid – naised, kes planeerivad pulmi enne kihlumist, enne armusuhte loomist ja tunnevad end seetõttu kergelt süüdi, kuigi nad ise ka ei tea, miks. Business Insider võttis ühendust kolme Pinteresti pruudiga ja uuris, mida nemad Pinterestist on leidnud.

Ajalehe The Washington Post andmetel on umbes 38 miljonit Pinteresti tahvlit pühendatud vaid pulmade korraldamisele ja nendest tahvlitest umbes 30 protsenti on loodud «unistuste» pulmapeo tarbeks.

Amanda

30-aastane Amanda ütles, et tal on üks salajane tahvel, mis on inspireeritud teemantsõrmustest, selle nimeks on Rings & Things (sõrmused ja asjad). Amandal on küll kallim, kuid nad pole veel kihlatud. Ja naine varjab kiivalt oma ideid pulmade jaoks.

«Pulmad on väga isiklik sündmus. Õnneks on pulmade korraldamiseks nii palju erinevaid mooduseid, kuidas oma isiksusi esile tõsta,» sõnas naine. Amanda sõnul oleks ta nõus oma ideid jagama vaid lähedaste sõpradega enne, kui ta otsustab päriselt abielluda.

Amanda on oma kallimaga abiellumisest rääkinud ja Pinterest on aidanud tal oma mõtteid ning ideid privaatselt organiseerida. «Pulmade korraldamisel on nii palju pisiasju ja ma usun, et kõik tuleks kallimaga eelnevalt läbi rääkida. Ma tean inimesi, kes on kihlunud ja siis vaielnud kuid selle üle, kus peaks pulmapidu toimuma. Kunagi varem pole nad seda omavahel arutanud,» selgitas Amanda, miks talle meeldib pikalt ette planeerida.

Pinterest (foto: Frank May).
Pinterest (foto: Frank May). Foto: Frank May/picture alliance / Frank May

Chelsea

Naised ei planeeri Pinteresti abiga vaid oma pulmi – tõhus veebileht pakub inspiratsiooni kodu kujundamiseks ja unelmate reisi korraldamiseks. «Vahel piisab sellest, kui olen mõne asja oma tahvlile kinnitanud,» ütles 27-aastane Chelsea. «Ja kui mu tahvel on avalik, siis see näitab inimestele, et mul on hea maitse. Tegelikult ei näe ju enamik su Pinteresti järgijatest kunagi, milline näeb su kodu päriselt välja.»

Chelsea, kes abiellus 2015. aasta alguses, sõnas, et talle meeldis Pinteresti abil ka pulmi korraldada, aga seda ainult kuni hetkeni, mil ta kihlus. «Planeerimine, arvete tasumine, eelarve koostamine, kontrollimine, et kõik saaks ikka tehtud ja nimekiri täidetud, et kõik inimesed oleksid õnnelikud… see on nagu eraldi töökoht,» meenutas ta ja lisas, et «unistuste» pulma planeerimine polnud tema jaoks pärast kihlumist enam stressivaba tegevus.

Paljude pruutidega juhtub samamoodi – kui nad reaalselt taipavad, et kõikide asjade eest maksmine ja pidev muretsemine on midagi palju enamat kui meelelahutuslik tegevus, ei naudi enam keegi pulmapeo korraldamist. Sotsioloogiaprofessor Pepper Schwartz sõnas, et 99,5 protsenti pruutidest ei saa tegelikult omale lubada kõike seda, mida nad Pinteresti vahendusel vaatavad. Pulmakorraldaja Sara Fields ütles, et tema on soovitanud pruutidel mitte kasutada Pinteresti, kuna see hakkab reaalset pulmakorraldusprotsessi häirima.

Kaitlynn

27-aastasel Kailynnil on ühe salajase pulmatahvli asemel lausa kaks. Ühele tahvlile kinnitab noor naine kleidiideid ja teisele pulmapaiga kujundamise mõtteid. Kaitlynni mõlemad tahvlid olid teiste eest varjatud, kuna naine kartis, et keegi võib tema ideedest inspiratsiooni saada ja neid ise kasutada.

Lisaks pulmateemalistele tahvlitele on tal ka üks tahvel, mis on pühendatud kaalulangetusele ja teine, mis on pühendatud kõrgkooli astumisele. «Need on asjad, mille suhtes ma olen tundlik. Ma ei taha, et teised teaksid mu plaanist kõrgkooli astuda, sest kui ma sisse ei saa, siis ma ei pea kellelegi midagi selgitama,» ütles ta.

Kõik kolm naist nõustusid, et ilmselt on salajasi pulmatahvleid veel paljudel teistel naistel, kes ei julge seda võib-olla tunnistada. Kui naistelt küsiti, kuidas suhtuksid nende pere ja sõbrad sellesse, et nad salaja on pulmi korraldanud, arvasid naised, et ilmselt oleksid lähedased üllatunud. «Ma arvan, et nad küsiksid, miks on pulmade korraldamine minu arvates selline asi, mida tuleb salaja teha,» ütles Kaitlynn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles