Hanna-Liina Võsa aitab laste unistusi ellu viia

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa Soovide Puu avamisel kultuurikatla hoovis
Hanna-Liina Võsa Soovide Puu avamisel kultuurikatla hoovis Foto: Ardo Kaljuvee

Sel aastal sai UNICEF Eesti rahvuskomiteest MTÜ Koos Laste Heaks, mis tegeleb nüüdsest vaid Eesti laste ja perede abistamisega. Täna avati uue nime alt esimene suur heategevusfond, mille patrooniks on armastatud laulja ja näitleja Hanna-Liina Võsa.

Igal lapsel võib olla väiksem või suurem unistus, mille täitmiseks vanematel raha napib. Erinevalt tavapärastest heategevusalgatustest ei otsi MTÜ Koos Laste Heaks lihtsalt raha, vaid ka soove ja projekte, mida reaalselt ellu viia. Eesmärk on aidata rahuldada konkreetse lapse, perekonna või huvigrupi vajadusi. Abivajavate laste leidmiseks ning nende unistuste ja vajaduste väljaselgitamiseks tehakse koostööd kohalike omavalitsustega. Muresid on olnud väga mitmesuguseid: on näiteks lapsi, kes vajavad liikumiseks spetsiaalseid aparaate, kui ka lapsi, kes sooviksid huvialaga tegelemiseks muusikainstrumente. Heategevusfondi koostööpartneriks on ka Eesti piimafarmeritele kuuluv E-Piim, mis annetab igalt müüdud tootelt kümme senti laste unistuste täideviimiseks. Kampaaniaga plaanitakse koguda sel suvel Eesti lastele kümneid tuhandeid eurosid.

Kampaania patrooniks ja žüriiliikmeks on armastatud laulja ja näitleja Hanna-Liina Võsa. «Mul on väga hea meel, et MTÜ Koos Laste Heaks ja E-Piim leidsid just minu üles ja tundsin kohe ära, et see on täpselt see, mida olen oodanud päris kaua aega,» rääkis naine täna toimunud avamisüritusel. Tema poole on pöördutud varem ka teiste heategevuskampaaniatega, aga see konkreetne kampaania on olnud talle kõige südamelähedasem ja tuli täpselt õigel ajal. «Kuidagi on juhtunud nii, et see aasta on mul olnud täiesti laste tähe all; mitte küll isiklikus elus, aga sotsiaalses elus,» rääkis Hanna-Liina. Näiteks tegi ta lastele mõeldud plaadi «Miki merehädas» ja juhatas Peipsi ääres lastelaagrit, kus õpetas lastele laulmist ja teatritegemist.

Lastelaagrit juhatades kasutas Hanna-Liina ära võimalust küsida lastelt endilt, mis on need tegevused ja asjad, millega nemad või nende lähedased toetust vajavad. Selle raames korraldati ümarlaud, kus kõik laagris osalenud 42 last said arvamust avaldada. «Sain aru, et laste vajadused ja soovid erinevad suurel määral piirkonniti ja olenevad ka sellest, millisest perekonnast nad pärit on,» räägib naine. Laulja arvab, et kindlasti oskab erapooletu žürii selle kampaania raames sõeluda välja just need sügavamad vajadused, mis vajavad kõige enam rahastamist. Ka ise noorem olles pöördus Hanna-Liina erinevate suurfirmade, eraisikute ja fondide poole, kes aitasid tal oma unistust ellu viia ja ennast arendada. «Mul on äärmiselt hea meel, et nüüd saan mina olla see inimene, kes loodetavasti väga paljude laste unistused saab teoks teha. Olen väga tänulik selle eest ja püüan anda endast parima.»

Täna, 6. juulil avati kultuurikatla hoovis Soovide Puu, mille külge saab igaüks riputada oma soovi, kuidas laste ajaveetmisvõimalusi parandada. Seda on võimalik teha ka internetis E-Piima koduleheküljel 31. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles