Noor ema: jagan beebipilte vaid sõpradega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuuenädalase poisi ema Ruti Pikkpõld riputas suhtlusportaali Facebook esimesed pildid oma beebist juba 4. päeval pärast sünnitust, kuid päris võõraid silmapaare ta neile siiski ligi ei lase.

Pikkpõld märkis, et tal pole varem Orkutis ega kuskil mujal suhtlusportaalis kontot olnud, kuid Facebook talle just seetõttu sobib, et võimaldab sõpradega kiirelt infot ja pilte jagada. Oma isiklikku infot ja pilte, välja arvatud enda profiilipilt, näitab ta ainult sõbralistis olevatele kasutajatele.

Noor ema arvab, et päris avalikult ei peaks väga isiklikke fotosid näitama. Ka seda ei pea ta õigeks, kui beebile tehakse näiteks suhtlusportaali oma konto. «Mina isiklikult ise ei teeks, aga eks see on nende soov ja iga inimese soovi tuleb austada,» tõdes ta.

Oma lapse piltide jagamise mõte tekkis naisel aga sellest, et paljud sõbrad olid juba eelnevalt palunud vastsündinut esimesel võimalusel näidata. Et kõikidele ei jõua pärast sünnitust kohe helistada ega sõnumit saata ja nii võivad nad infost ilma jääda - rääkimata siis sellest, et jõuaks kohtuda - annab Facebook võimaluse kõiki sõpru korraga oma elu tähtsa sündmusega kurssi viia.

Järgmise kolme nädala jooksul pärast esimeste piltide postitamist jõudis Pikkpõld enda sõnul aga vaid korraks arvuti taha ega jõudnud siis näiteks pikematele kirjadele vastata. «Vahepeal ei jõudnud kõnedele ka vastata, siis sai sinna Facebooki kirjutada jälle,» tõi ta välja suhtlusportaali positiivse külje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles