Kas oma seksuaalfantaasiaid peaks partneriga jagama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksuaalse sisuga fantaasiad eksisteerivad täiesti eraldi reaalsuses ja vahel on parem, kui need sinna ka jääksid. Mida teha siis, kui partner tahab oma fantaasiaid sinuga jagada ja eeldab, et sa vastad samaga?

Erootiline kujutlusvõime on imeline kingitus. Aga nagu unenägusid, ei saa me ka oma kujutlusvõimet alati kontrollida. Ja tihtipeale on nii, et tegelikult me ei tahagi, et kõik fantaasiad realiseeruksid. Paljud mehed unistavad sellest, et nad saaksid mängida kangelast ja päästa kaunis naine põleva maja katusekorterist, kuid tegelikult ei tahaks keegi ju sellises kohas lõksus olla, kirjutab psühholoogiaportaal Psychology Today.

Seksuaalfantaasiad võivad aga olla nii kaasahaaravad, et me võime tekitada endale mulje, et soovime nende täitumist. Aga kas me peaksime oma fantaasiatest rääkima kallimale? Selles osas lähevad arvamused ilmselt lahku. Antud juhul pole tegemist küsimusega, millele oleks õige või vale vastus, sest iga paari puhul toimivad erinevad asjad. Kui erootiliste fantaasiate jagamine on midagi, mida sa soovid teha, siis lase käia. Aga ole ettevaatlik: jagades võib fantaasia oma esialgse väärtuse kaotada.

Fantaasiate jagamise plussid ja miinused

Fantaasiate jagamisel on kaks suurt plussi. Kui sa tõesti soovid, et mõni fantaasia saaks ellu viidud, siis pole seda ju võimalik teha ilma, et sa selle välja ütleksid. Aga nagu eelpool mainitud, võib sellel olla üks suur miinus: sa ise usud, et soovid fantaasiat ellu viia, ent kui see tegelikult juhtub, siis taipad, et sa vaid petsid iseennast. 

Teine pluss on ausus. Paljud usuvad, et paarisuhtes tuleks partneriga täiesti aus olla. See tähendab, et partneriga tuleks jagada ka oma kõige intiimsemaid fantaasiaid. Samas tähendab ausus ka seda, et suhtest puuduvad üllatused ja sa ei saa end peita pisivalede taha («Ei, kallis, see kleit ei tee sind paksuks.»). Vahel on headus ja koostöö paremad kui täielik ausus. 

Suureks miinuseks on see, et sa ei tea, millise mulje võib erinevate fantaasiate jagamine sinust kallimale jätta. Võib-olla mõjuvad sinu fantaasiad temale üllatavalt, võib-olla lausa šokeerivalt. Seetõttu tasuks sellesse suhtuda ettevaatlikult.

Kui te otsustate fantaasiaid jagada

1. Alustage väikestest asjadest. Selle asemel, et öelda kallimale «Ma tahaksin koju tulles leida sind alasti magamistoas», küsi, kas ta oleks nõus sind tervitama näiteks aluspesus. 

2. Räägi uutest asjadest aeglaselt. Kui ta on nõus sind aluspesus tervitama, siis järgmine samm võiks olla see, et ta ootab sind kodus alasti.

3. Kui soovid, et kallim kasutaks seksi ajal ka vibraatorit, paku seda välja nii, et see võiks olla miski, mis lisaks muusikale ja küünlavalgusele muudaks teie ühise olemise seksikamaks.

4. Pakkuge kordamööda välja erootilisi üllatusi. Seksuaalfantaasia ei pruugi tähendada seda, et sa tahad kogu stsenaariumi läbi mängida, vaid hoopis seda, et soovid seksuaalses mõttes midagi uut proovida. Mängige libestiga, tehke teineteisele massaaži või seo partneril silmad kinni.

5. Poolest piisab. Esialgu piisab ka sellest, kui viite osaliselt ellu sinu või partneri fantaasiad. Kui sellest jääb väheks, siis ajapikku võite proovida, kas suudate ka terve fantaasia läbi mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles