Märke, et peaksid kaaluma töökoha vahetust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed käivad tööl vaid selleks, et raha teenida. Nad ei mõtle, kas see töö pakub neile rahuldust või mitte. Inimesed kardavad sissetulekust ilma jääda – arved tahavad ju maksmist – ja seetõttu ei anna keegi naljalt lahkumisavaldust sisse, kuigi töö tekitab rohkem stressi kui rõõmu.

Millised märgid viitavad sellele, et peaksid mõtlema töökoha vahetusele? Cosmopolitan.com pani kirja kuus märki.

1. Oled muutunud liiga mugavaks. Võib-olla on su tööind suur, kuid samas ei esita töö sulle ammu enam väljakutseid. Kui töö on muutunud igavaks ja sa tunned, et sa ei arene enam sellel kohal, hakka julgelt ringi vaatama. Pole kahtlustki, et kui sa jääd hetkel samale kohale edasi, siis oled tulevikus õnnetu ja stressis. 

2. Sa teed pidevalt ületunde. Kui teised lahkuvad töölt alati enne sind, siis võib see tähendada, et sa ei tee hetkel sellist tööd, mis sulle kõige paremini sobib. Võib-olla ei saa sa oma tööga hästi hakkama või lased teistel end ära kasutada. Võib-olla on asi selles, et see töö pole kuigi mõistlikult jaotatud ja seda peaks tegema hoopis kaks inimest. Kõik need asjad võivad suunata sind uue töökoha poole.

3. Sa oled kontoris see, kes probleeme lahendab. Sa ju ei taha olla ainuke inimene kontoris, kelle poole probleemide korral pöördutakse. Sa aitad alati teisi, sest usud, et see aitab sul edasi jõuda, kuid tegelikult võib olla vastupidi. Rohkem austust koguvad need, kes ei tõtta alati teistele appi ja suudavad tunnistada, et neil on niigi palju tegemisi juba käsil. Kui sead sisse kindlad piirid, siis sa võib-olla ei peagi praeguselt töökohalt lahkuma, sest haarad härjal sarvist ja see muudab kindlasti olukorda.

4. Sa ei sobitu teistega või antud olukorda. Sa ju tahad end tööl hästi ja loomulikult tunda, kuid see pole võimalik, kui see keskkond on sinu jaoks ebaloomulik. Töökeskkondi on väga erinevaid, seega igaüks võib leida endale sobiva, kui ta on ainult valmis end proovile panema. 

5. Sa üritad midagi tõestada. Kui oled samas kohas töötanud 5-6 aastat, kuid olukord on ikka sama, nagu su esimesel tööpäeval, kas tasub endiselt oodata ametikõrgendust? Kui tööandja on terve selle aja sinust justkui mööda vaadanud, kas on mõtet ikka veel loota ja oodata? Kui sa arened oma töökohal ja tunned, et see annab sulle midagi juurde, siis on kõik hästi. Kui ei, siis peaksid mõtlema töökoha vahetamisele.

6. Töö ei tekita sinus õiget tunnet. Mõni inimene võib sulle öelda, et töö puhul ei tasu oma kõhutunnet usaldada, aga tegelikult on intuitsioon see, mis meid läbi elu juhib. Kui sa tunned, et töö pole sinu jaoks õige, siis usalda seda tunnet ja käitu vastavalt sellele. Kõige edukamad inimesed tuginevad oma sisetundele ja loogikale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles