Kuidas vältida juuste kiiresti rasuseks muutumist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitte keegi ei taha, et nende juuksed rasust läigiksid ja peadligi hoiaksid. Õnneks saab juuste liiga kiiresti rasuseks muutumist teatud meetoditega vältida.

Selleks, et juuksed ei muutuks liiga kiiresti rasuseks, on oluline järgida juuste hooldamisel teatuid nõuandeid, kirjutab Allwomenstalk:

1) Ära pese iga päev juukseid

Juukseid ei ole mõtet iga päev šampooniga pesta. See ei aita juukseid kuidagi puhtamaks saada. Kui sul ei ole just väga õhukesed juuksed ega higista palju, siis on kasulikum juukseid iga päev mitte pesta. Siiski võib käia duši all, teha juuksed märjaks ja kasutada palsamit, kui väga soovi on.

2) Ära puutu oma juukseid liiga tihti

Oma juukseid ei ole soovitatav katsuda, kui see just hädavajalik ei ole. Puudu neid ainult siis, kui teed hommikul soengut ja jäta need ülejäänud päevaks rahule. Kui sul on tukk, siis kanna seda üleval või lase see lõigata niimoodi, et see ei tuleks sinu silmade ette. Muidu oled kogu aeg sunnitud oma tukka silmade eest ära lükkama.

3) Ära mine märgade juustega magama

Ka öösel on oluline oma juuste peale mõelda ja neid oma magamisharjumustega mitte kahjustada. Kui pesed õhtul vahetult enne magamaminekut juukseid, siis on soovitatav need enne fööniga kuivaks teha või siis hakata hoopis hommikuti juukseid pesema. Juustele mõjub väga halvasti, kui lähed märja peaga magama.

4) Ära unusta oma padjapüüri vahetada

Padjapüüri on sama oluline aeg-ajalt vahetada nagu ka oma hambaharja. Sa ei taha puhata oma juustega padja peal, mis on täis vana mustust ja rasu. Lisaks juuste rasusemaks muutmisele võib see tekitada ka vistrikke. Soovitatav on kasutada satiinist padjapüüre, et juukseid oleks hommikuti kergem hooldada.

5) Ära kahjusta oma juukseid igapäevaselt kuumusega

Juukseid sirgendades võib tekkida rasu, mis rikub sinu juuste väljenägemise. Lisaks võib kuumaga töötlemine muuta juuksed katkiseks ja lõhestada otsi. Selle pärast on soovitatav vältida sirgendajate ja lokitangide igapäevast kasutamist ning eelistada loomulikku väljanägemist.

6) Ära pane juuksejuurtele palsamit

Kui sa kasutad peale juuste pesemist palsamit, siis väldi selle panemist juuksejuurtele, sest seal piirkonnas on juba piisavalt looduslikke õlisid. Kõige rohkem vajavad palsamit juukseotsad, sest need on tavaliselt kõige rohkem kahjustunud.

7) Ära kammi juukseid liiga tihti

Samamoodi nagu on soovitatav juukseid võimalikult vähe puutuda, siis ei tohiks juukseid ka liiga tihti kammida. Lisaks ei tohi märgasid juukseid harjata, sest siis võivad juuksed kiiremini katki minna. Piisab, kui kammid juukseid ainult hommikul − neid ei pea sättima nii tihti, kui sa arvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles