Kaheksa asja, mille kohta inimesed sotsiaalmeedias valetavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedias toimuv võib tihti jätta väga eksitava mulje inimestest ja päriselus toimuvast. Seda võib võrrelda moeajakirjadega, kus modellide välimust parandatakse töötlusega.

Tänapäeval on sotsiaalmeedia muutunud omaette keskkonnaks, kus inimesed tahavad endast parimat muljet jätta. The Huffington Post toob välja kaheksa asja, mille kohta inimesed kõige enam sotsiaalmeedias valetavad ja võltsi muljet jätavad:

1. Välimus

Tänu erinevate filtrite kasutamisele ja hammaste valgendamisele panevad inimesed sotsiaalmeediasse endast selliseid pilte, kus nad näevad hoopis teistsugused välja kui päriselus. Paljud inimesed tahavad töödelda oma pilte oma välimuse parandamiseks, kuid see võib muuta nad lihtsalt võltsiks.

2. Suhted

Paljud inimesed panevad oma Instagrami või Facebooki pilte oma vastassoost tuttavatega, et tekiks tunne, et nad on suhtes. Lisaks on kõik paaride postitatud ühised pildid alati väga idüllilised, mis võivad vallalistel inimestel tekitada kadedust. Kuid tegelikkuses ei ole tavaliselt kõik nii roosiline nagu piltide pealt tundub.

3. Pidutsemine

Teiste sõprade ja tuttavate elud tunduvad sotsiaalmeediast kajastatava põhjal alati väga huvitavad ning lõbusad. Võib tekkida mulje, et osad inimesed käivad iga päev pidudel ja näevad vapustavad välja. Kuid tegelikkuses ei ole päriselus nende elud üldse nii glamuursed kui piltidelt tundub. Väga võimalik, et inimesed teadlikult tahavad endast sellist muljet jätta.

4. Reisimine

Ka reisimist kajastatakse sotsiaalmeedias veidi valelikult, sest tegelikkuses ei ole kunagi kõik nii ideaalne kui pildilt tundub. Reisipildid tekitavad alati kadedust ja võivad kaasa tuua halva enesetunde, et ise ei saa selliseid reise endale lubada. Sotsiaalmeedias varjatakse vigu ning seal ei kajastata neid asju, mis tegelikult reisil valesti võis minna.

5. Toit

Toidu eesmärk ei ole ilus välja näha, vaid see on mõeldud söömiseks. Siiski meeldib inimestele neid jäädvustada ja sellest sotsiaalmeedias pilte jagada. Kuid tegelikkuses ei pruugi hea väljanägemisega toit hästi maitseda ja selle kaunistamiseks on tõenäoliselt kulunud väga palju aega, mis on pikas perspektiivis ebapraktiline. Seega ei tasu olla kade erinevate toiduga seotud piltide peale.

6. Trenn ja dieet

Inimesed tahavad jätta endast sotsiaalmeedias tervislike eluviisidega inimese mulje. Selle pärast postitakse pilte erinevatest tervislikest toitudest ja ka näiteks jõusaalis käimisest. Kuid tihti on see mulje petlik − paljud inimesed, kes panevad üles taoliseid pilte, ei ole oma trenni ja toitumisega järjepidev ning ainult üksikud korrad peavad oma kavast kinni.

7. Lapsed ja loomad

Suure osa sotsiaalmeedias kajastatavast moodustavad pildid ja videod lastest ning loomadest. Nad on küll väga armsad, aga lisaks kõigele heale kaasnevad nendega ka kohustused, mida teiste inimestega ei jagata. Seega võib tänu armsatele piltidele jääda väga petlik mulje päriselust.

8. Riietus

Tihti inimesed näevad ideaalse pildi jaoks riietumisega väga palju vaeva, kuigi nad muidu ei pruugi üldse selliseid riideid kanda. Seega ei tasu uskuda, et kõik su sõbrad ja tuttavad näevad ka päriselus alati nii glamuursed välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles