Kas abiellumine võib põhjustada kaalutõusu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased viisid hiljuti läbi uuringu, millest selgus, et abielus olevate inimeste kehamassiindeks on kõrgem kui vallalistel inimestel.

Uuring viidi läbi erinevates Euroopa riikides ja selle raames analüüsiti enam kui 10 000 täiskasvanu toitumis- ja treeningharjumusi ning kehakaalu, kirjutab Elite Daily.

Kui vallalistel meestel oli keskmine kehamassiindeks 25,7, siis abielumeestel oli keskmine kehamassiindeks 26,3. Naiste kehamassiindeks oli enne abiellumist keskmiselt 25,1 ja pärast abiellumist 25,6. Keskmiselt võeti pärast abiellumist juurde umbes 2 kilogrammi.

Teadlaste hinnangul võib põhjuseks olla muutunud toitumis- ja treeningharjumused: abielupaarid teevad vähem trenni, aga samas toituvad tervislikumalt kui vallalised. Uuringu autor Jutta Mata selgitas, et muutusi toitumises võib täheldada rohkem meeste puhul, kuid ka paljude naiste toitumisharjumused muutuvad pärast abiellumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles