Juukselõikust valides pea silmas oma näo kuju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näojoonte rõhutamiseks ei piisa ainult õigest jumestuskreemist ja meigivahenditest, ka juukselõikus peab olema selline, mis sobiks sinu näo kujuga ja rõhutaks su parimaid jooni. 

Ükski reegel ei ütle, et näiteks südamekujulise näoga naistele sobib tukk, aga teatud juukselõikused sobivad teatud näokujuga paremini kokku, kirjutab Style Caster.

Ümar nägu

Mida ei tohiks teha: soeng ei tohiks külgedelt olla kuigi lopsakas; juukselõikus ei tohiks olla ümara kujuga; juuste pikkus võiks ulatuda üle lõuajoone. Kui neid juhtnööre vältida, näeb su nägu veelgi ümaram välja.

Mida tohib teha: lase juustel pikemaks kasvada ja võid lasta juuksed kergelt järku lõigata. Ümara näokujuga sobivad hästi kokku soengud, mis on veidike kandilise kujuga.

Ovaalne nägu

Mida ei tohiks teha: selle näokujuga sobivad peaaegu kõik pikkused ja stiilid, seega võid julgelt eksperimenteerida. Aga on üks konks: kuigi soengustiil võib sobida sinu näo kujuga, ei pruugi see kokku sobida sinu juuksetüübiga. Selgita juuksurile, kuidas sa oma juukseid tavaliselt sätid ja kuidas need hommikuti hoiavad, sel viisil saate üheskoos leida kõige parema lahenduse. 

Mida tohib teha: kuna ovaalset näokuju pole vaja soenguga tasakaalustada, võib keskenduda mõnele konkreetsele näojoonele, mida rõhutada (põsesarnad, lõuajoon, silmad vms). Ütle juuksurile, milline osa võiks sinu arvates silma paista.

Südamekujuline nägu

Mida ei tohiks teha: südamekujulise näoga naistele sobib küll tukk, kuid oluline on see, kuidas see tukk on lõigatud. Vältida tuleks tihedat, rasket ja lühikest tukka, kuna need muudavad lauba veelgi laiemaks. Ettevaatlik tasuks olla ka liiga nurgelise bob-lõikusega. 

Mida tohib teha: võta eeskuju näiteks Brigitte Bardot'lt. Südamekujulise näoga naised peaksid keskenduma sellele, et pealmised juuksed oleksid pigem peadligi ja alumised võivad olla kohevamad. Südamekujulise näoga naistel on üsna seksikad näojooned ja õige lõikusega paistavad need kenasti silma. 

Kandiline nägu

Mida ei tohiks teha: väldi kandilisi lõikusi ja liiga järsult järku lõigatud soenguid, kuna need pole eriti naiselikud ja neil puudub pehmus.

Mida tohib teha: palu juuksuril omale lõigata pehme, kergelt sassis ja ümaram soeng, mis tõmbaks tähelepanu eemale su kandilisest näost. Selle näokujuga võib hästi sobida pikem bob, mis ulatub peaaegu rangluuni ja mis on kergelt lokkis.

Kolmnurkne nägu

Mida ei tohiks teha: vältima peaks teatud bob-stiilis soenguid, eriti neid, mis lõppevad lõuajoone juures. Kõige lihtsam põhimõte on see, et vältida tuleks soenguid, mis rõhutavad näo kolmnurkset kuju. 

Mida tohib teha: lühikesed soengud võivad väga head välja näha, kui juuksed on külgedelt veidi pikemad ja soeng on kergelt ruudu kujuga, mis tasakaalustaks näo ülemist osa. Sobivad kõik soengud, mis tõmbavad tähelepanu ära lõualt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles