Head moodused, kuidas vähem kui minutiga stressi leevendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Stressi leevendamiseks soovitatakse teha trenni või mediteerida. Aga mida teha siis, kui selleks pole keset päeva aega?

Enamasti tekib stress keset tööpäeva ja teiste asjatoimetuste kõrvalt pole võimalik aega maha võtta, et teha trenni või mediteerida. The Huffington Post jagab nõu, kuidas leevendada stressi ajapuuduse korral:

1) Hinga sügavalt

Hinga viis korda sügavalt sisse ja välja ning ürita seda tehes võimalikult palju lõõgastuda.

2) Tantsi

Kui sa oled üksi või sõprade seltsis, siis tantsimine võimaldab kiiresti leevendada kogunenud pingeid. Pane muusika mängima, hakka selle rütmis keha liigutama ja parem tuju on garanteeritud.

3) Tõuse laua tagant püsti ja liigu

Kui teed laua taga tööd, siis tee lühike paus, tõuse püsti ja liigu veidi ringi. Kasvõi aknast välja vaatamine või tualetis käimine viib muremõtted eemale ning saad stressile veidi leevendust.

4) Nuusuta midagi head

Ühe uuringu järgi võib eeterlike õlide nuusutamine vähendada stressitunnet. Aroomiteraapia on muutunud aina populaarsemaks viisiks, kuidas pingeid maandada ja tulemused on olnud väga head.

5) Naera

Naer vallandab õnnehormoonid ja tekitab parema enesetunde. Mõtle mõne hea nalja peale või loe anekdoote. Mõnikord võib olla raske pingelises olukorras naerda, aga kui see lõpuks õnnestub, siis hakkab kohe kindlasti parem.

6) Kallista kedagi

Kui oled juhuslikult ümbritsetud pereliikmete või sõpradega, siis tasub kedagi kallistada. Seda tehes võib väga edukalt stressi vähem kui minutiga leevendada.

7) Kujutle, et oled mõnusas kohas

Kas mäletad, mis tunne on puhata ja kuidas sa tundsid ennast viimase puhkuse ajal? Kujuta ette, et viibid kuskil rahulikus kohas ja oled täielikult lõõgastunud. Ka ainult seda tehes on võimalik stressitunnet vähendada.

8) Kuula oma lemmik laulu

Mõned laulud lihtsalt tekitavad koheselt hea tuju, näiteks Pharrell Williamsi «Happy». Uuringud on kinnitanud, et muusika kuulamine leevendab stressi ja võib mõjuda väga lõõgastavalt.

9) Näri nätsu

Nätsu närimine on omaette füüsiline tegevus, mida saab ka laua taga istudes teha. Uuringutega on kindlaks tehtud, et nätsu närimine võib samuti vähendada kehas olevaid stressihormoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles