Maagiline kuupäev massiliselt pulmi ei too

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulmad
Pulmad Foto: Taavi Kübar

Kuupäev 10.10.10 ei too suurt abielluda soovijate hulka sel proosalisel põhjusel, et perekonnaseisuametid on pühapäeviti suletud.

Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask ütles, et lisaks kuupäevamaagiale mõjutab abiellujaid ja nädalapäev. «Pühapäev teatavasti on riigiasutuses puhkepäev. Lisaks on tegemist ka oktoobrikuuga,» viitas ta sügisele kui ebapopulaarsele pulmade aastaajale.

Sel pühapäeval sõlmivad perekonnaseisuametnikud kaks abielu. «Mõlemad sõlmitakse väljaspool maja, sest amet on kinni. Kui amet oleks lahti, oleks soovijaid rohkem olnud,» tõdes Kask. Paarid astuvad abiellu kell 17 ja kell 18, seega kellaajas numbrimaagiat enam taga ei aetud.

Tartus ei sõlmita seevastu ühti abielu. Tartu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Siiri Sinijärv ütles, et väga suurt nõudlust polnudki. «Meie pakkusime teist toredat päeva – 20.10.2010, nii et numbrimaniakkidele on ka see hea.» Sellelegi päevale on tema sõnul vähe pretendeerijaid, sest kui sügis käes, siis numbrid enam nii olulised pole.

«Numbrid mängivad rolli ainult siis, kui langevad teatud aastaajale ja teatud nädalapäevadele,» lisas Sinijärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles