Rein Pakk: kooselu on koostöö

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pakk.
Rein Pakk. Foto: SCANPIX

Kultuuritegelane Rein Pakk (42) ütles ajakirjale Pere ja Kodu antud intervjuus, et on oma vanemate abielust oma ellu kaasa võtnud teadmise, et kooselu on koostöö ning et pika kooselu jaoks on kõige tähtsamad lugupidamine ja huumorimeel.

Pikaajalise kooselu väärtus seisneb tema sõnul selles, et ei pea partnerit vahetama, uue partneriga harjuma, siis pettuma jne.

«Ükskõik kes viskab pikapeale üle, kui temaga nii palju koos olla, nagu on kooselus paratamatu. Ka kõige partner viskab vahel üle. Siis on oluline mitte minetada väärikust, andestada, sallitada, taluda ja pidada meeles, et keegi pole ideaalne.»

Küsimusele, millal on lahutus lahendus, vastas Pakk, et kindlasti mitte viimases hädas ja kindlasti mitte lahenduste järjekoras vahetult enne mõrva. Tema sõnul ongi loomulik, et suhteid peab proovima ja kui ei tule välja, siis peab lahutama, kuid võimalikult väikeste kahjustustega. «Lahutuse põhjused on alati mõlemapoolsed, mida teised ka ei arva,» lisas Pakk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles