Tõsised märgid, et teie abielu on lähenemas kriisile

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui aus olla, siis keegi meist ei tea abielludes, mis võib ees oodata. Eriti suured muutused ootavad ees neid, kes pole enne abiellumist veel koos elanud. Tõsiasi on see, et teise inimesega pidevalt koos olles võivad suhtesse tekkida teatud lahkhelid. 

Mõningaid probleeme ja erimeelsusi on lihtne lahendada, teisi jällegi keerulisem. Mõned probleemid on sellised, et neist ei saagi jagu. Aga kõige ohtlikum on see, kui te kumbki otseselt ei taju, et asjad kulgevad allamäge ning suhet ei anna enam päästa, kirjutab YourTango. Kuidas aru saada, et teie abielu võib olla lähenemas kriisile?

1. Te tegelete erinevate asjadega

Ohtlik pole mitte see, kui teil on erinevad huvid või kui üks teist on hommiku- ja teine õhtuinimene, vaid hoopis see, kui te reaalselt elate erinevaid elusid. Kui te elate füüsiliselt koos, aga vaimselt eraldi – kui teil on erinevad tegemised, erinevad huvialad, erinevad graafikud – siis ajapikku muutub teievaheline side üha nõrgemaks, kuni ühel hetkel hääbub see täielikult.

2. Te räägite teineteisest sageli mööda

Ka kõige tühisemad asjad võivad teil tekitada suuri vaidlusi. Suuremate asjade – nt majaost, lapse kooli valik, majalaenu maksmine – osas jõuate kenasti kokkuleppele, aga pisiasjad ajavad vahel lausa hulluks (Kes maksab elektriarve? Kes viib prügi välja? Kes peseb nõud?). Väikesed asjad, mis tekitavad palju tüli, kogunevad ajapikku kokku ja võivad teievahelist suhtelist tõsiselt häirida.

3. Seks ja intiimsus on teie abielus juhuslikud

Seks on abielus ja üldse igas suhtes väga oluline asi. See pole ainuke asi, mis suhet elavana hoiab, kuid see on kahtlemata tähtis. Seks aitab partneriga füüsilist, vaimset ja emotsionaalset sidet luua. Seks pole ainult füüsiline tegevus, isegi mitte meeste jaoks. Seks ja intiimsus väljendavad sügavat armastust, hindamist, austust ja pühendumist oma kallimale. Kui vahekordade vahele jäävad pikad pausid, siis see võib suhtes tekitada probleeme.

4. Te ei naudi eriti koos olemist

Teile ei meeldi väljas kohtingutel käia, te ei taha eriti kahekesi olla või siis on kohtingud ja ühised õhtud teie jaoks väga ebaolulised. See on suurem ohu märk, kui paljud arvavad. Sageli tuuakse ettekäändeid, et teil on kiire ja kohtinguõhtu korraldamine on lisavaev. Aga miks see nii on? Miks pööratakse kohtingutele enne abiellumist tähelepanu, kuid pärast sõrmuste vahetamist on see oluline asi unustatud? Kas kallimaga ajaveetmine oli lõbus kuni hetkeni, mil teid ametlikult laulatati?

5. Te olete rohkem huvitatud teistest inimestest kui teineteisest

Küsi endalt, kas naudid kellegi teise – mehe või naise – seltskonda rohkem kui abikaasa oma? Vahel on selle küsimuse vastuseks kõlav «jah», kuid mõnikord võib juhtuda, et aja jooksul lihtsalt kujuneb nii, et teiste seltskond pakub sulle rohkem rõõmu kui abikaasa oma ja sa ei pruugi seda ise märgatagi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles