Viis küsimust, mida enne eksiga sõbraks jäämist endalt küsida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peale lahkuminekut ei taha mõned inimesed eelmist partnerit oma elust täielikult välja visata. Kuid tegemist ei pruugi olla kõige mõistlikuma ideega, eriti kui mõned tunded on veel alles.

Kuigi mõnel juhul on oma eksiga sõbraks jäämine täiesti võimalik, siis enamikel võib see kujuneda problemaatiliseks, kirjutab YourTango. Enne seda tegemist peaks endalt küsima viis küsimust:

1) Kas eks toob endiselt kõditavad liblikad kõhtu?

Kui eksiga kokkupuutumine ajab sind väga elevile ning iga tema kõne või sõnumi peale tekivad sul kõditavad liblikad kõhtu, siis tähendab see, et sa pole temast endiselt üle saanud ning sõpradeks jäämine võib olla raskendatud.

2) Kui tõeline sa oled oma eksiga sõber olles?

Küsi endalt, kas sa oled oma eksiga samasugune inimene nagu sa oled oma teiste sõpradega? Või jätad sa talle mõned asjad rääkimata, sest tahad tema tundeid säästa või tunned ennast süüd? Kui sa ei suuda oma eksiga suheldes jääda iseendaks, siis ei tule teie sõprusest midagi välja.

3) Kas sa tutvustaksid eksi oma uuele partnerile?

See on väga keeruline ja raske küsimus. Kui eks on sinu sõber, kas siis oleksid valmis teda ka oma uuele partnerile tutvustama? Kui mitte, siis on teie vahel midagi muud kui sõprus.

4) Kas eks on sinu varuvariandiks?

Kas mingi osa sinus mõtleb, et eks võiks olla sinu varuvariandiks, kui sa uut partnerit ei leia? Võib-olla tahad sa ainult sellepärast temaga peale lahkuminekut kontakti hoida, sest pead võimalikuks varianti, et kunagi teie suhe võib taastuda.

5) Kas te käitute oma eksiga nagu sõbrad?

Kui sa oma eluga edasi liigud, kas su eks on sinu üle tõeliselt õnnelik? Kas sina oled õnnelik, kui tema peaks omale uue kallima leidma? Kas kutsuksite teineteist oma pulma, kui peaksite abielluma? Kui vastad nendele küsimustele eitavalt, siis on see märk sellest, et teie vahel on endiselt teatud barjäär, mis ei lase teil olla lihtsalt sõbrad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles