Muusikafestivalid ja kontserdid – mida selga panna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalistiil
Festivalistiil Foto: SCANPIX

Suvi on käes, vähemalt kalendri järgi. Niigi üürikesse suveaega on kuhjatud kõikvõimalikke üritusi, kontserte, festivale. 

Enamik on juba suve nädalavahetused ammu ära planeerinud ja teinud valiku, milliseid üritusi väisata tahab, kirjutab osta.ee moeblogi. Pole sugugi õige levinud arvamus, et selga tuleb tõmmata oma kõige «kuumem» kleit, mis vaevu katab tagumiku või jalga panna kontsakingad, mis mulla sisse vajuvad ja kinni jäävad nagu Kiire tagumik külmas saunas naks ja naks lava külge.  

Mida meil siis vaja on? Vastus on väga lihtne. Ühte sooja jopet või vihmapidavat jakki, mõnusat kudumit ja lühikesi pükse (sõltub muidugi suuresti ilmast, lühikesed püksid võib asendada pikkade pükste, seeliku või kleidiga). Eelkõige peab sul olema soe, mugav ja hea.

Festivalistiil. Foto: Scanpix
Festivalistiil. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kodus peegli ees vaadates võib tunduda, et kõik on tip-top, aga festivali väravatest sisse jõudes tunned ennast ebamugavalt ja tõmbad iga natukese aja tagant seeliku äärt allapoole. Rääkimata sellest, et ebamugav on ennast napi seeliku või kleidiga mõnusasti mättale istuma sättida.

Mõtle hoolega läbi enne kodust väljumist, kas sul on nende riietega mugav? Kas sa oled võimeline nendes riietes tegema ka suure amplituudiga liigutusi nagu lavalaudade kuningad Üllar Jörberg või Mick Jagger – see tähendab tantsida, hüpata ja karata, kui see tunne ja tahe peaks peale tulema? Kas su jalanõud on mugavad ja oled sa võimeline kõndima kilomeetreid, ilma et jalad valutama hakkaks? Need on küsimused, mida endale esitama peaksid, enne kui lähed üritusele, mis kestab pikemalt kui 1-2 h, kus pinnaseks on enamjaolt muru ja Eesti õhtuid arvestades läheb kindlasti ka jahedaks. Elamusi, rõõmu ja positiivset energiat, mida ühte head festivali külastades saab, ei tohiks rikkuda vale ja ebamugava rõivavalikuga.

Festivalistiil. Foto: Scanpix
Festivalistiil. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

T-särk või topp ja teksad on kindlapeale minek, milles ennast alati mugavalt tunned. Puusadele seo särk või mõnus soe kudum, mis on hea õhtu saabudes peale visata kui päike enam kõrgel taevas pole. Mugavust armastavale festivalikülastajale soovitan postiljon-tüüpi kotti, mis jätab mõlemad käed vabaks. Lühikeste pükste või pikkade pükste asemel on ka popid pikad seelikud või 70ndatest inspireeritud pikad hipi-stiilis maksikleidid, milles on samuti mugav istuda-astuda. Pealmiseks kihiks võib kaasa haarata nahktagi (eriti trenditeadlikud valivad pööratud nahast ja narmastega jaki) või tuule- ja vihmakindla parka. Jalatsivalik sõltub suuresti ilmast. Kui kallab, siis ainuõige valik on kummikud, kui on soe ja mõnus, siis gladiaatori-stiilis sandaalid on omal kohal. Kui aga pead palju kõndima, siis Air Max või NB aitavad alati hädast välja. Loomulikult täpp i-le on aksessuaarid: prillid, ehted, kaabud.

Häid muusikaelamusi ja õigeid valikuid riietumisel!

Siin on mõned ideed, mida selga panna: kaunis maksikleit, Zizzi teksatagi, narmastega kottõlgkaabu, täisnahast detailidega sandaalid, kihiline käevõru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles