Kuidas võib lemmik magamisasend mõjuda sinu tervisele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõikidel magamisasenditel on erinev mõju inimese kehale. Mõnikord võib teatud positsioon muuta sinu füüsilist heaolu paremaks või halvemaks.

Kuigi on raske oma magamisharjumusi muuta, siis on ikka hea teada, kas sinu lemmik magamisasend mõjub kehale pigem positiivselt või negatiivselt. YourTango toob välja erinevate magamisasendite plussid ja miinused.

1. Selja peal magamine

Plussid: See asend on suurepärane keha raskuse tasakaalustamiseks, mis hoiab siseorganid õiges asendis ning ennetab kaela- ja seljavalu. Soovituslik on selles positsioonis magades hoida patja põlvede all, et selg oleks õiges asendis.

Miinused: Kui sa kipud norskama, siis tasub pöörata pigem külje peale; selja peal magamine võib muuta norskamist hullemaks.

2. Külje peal magamine

Plussid: Külje peal looteasendis magamine koos padjaga jalgade vahel võib vähendada pingeid seljas. Oluline on kasutada ka pea all patja, et pea oleks võimalikult loomulikus asendis, sest vale pea asend võib mõjuda rühile halvasti. Lisaboonusena vähendab külje peal magamine kõrvetistega kaasnevat valu.

Miinused: Sul on vedanud! Sellel asendil pole erilisi negatiivseid omadusi, sest see langeb kokku selgroo loomuliku asendiga.

3. Kõhu peal magamine

Plussid: Kui kannatad alaseljavalu all, siis aeg-ajalt kõhu peal magades võib seda leevendada. See asend võib sel puhul mõjuda väga lõõgastavalt.

Miinused: Isegi kui sa armastad kõhuli magamist, siis see asend  võib endaga kaasa tuua kõige rohkem terviseriske. Kõhu peal magamine hoiab selgroogu ebaloomulikus asendis ning pea on pööratud ühe külje peale, mis võib mõjuda kaelale halvasti. See asend võib samuti avaldada liigset survet närvidele, mis toob kaasa käte surisemise ja «ära suremise».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles