Seitse küsimust, mida iga paar enne lapse saamist endalt küsima peaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapse saamine võib tunduda küll hea mõte, kuid iga paar ei pruugi selleks veel valmis olla. Kuidas saada teada, et olete lapse saamiseks valmis?

Lapse saamine toob kaasa palju olulisi kohustusi ja muutuseid elus. Suhteeksperdid annavad Women's Health Magazine'is nõu, mida peaks iga paar enne lapse saamist endalt küsima:

1) Kas me oleme piisavalt mõelnud, mida me lapsega peale hakkame?

Lapsed on toredad, aga nende jaoks on vaja palju plaane. Te peate korralikult läbi mõtlema, kuidas te lapse eest hoolitsema hakkate, kus ta magama hakkab ning kuidas te jaotate kohustusi. Uuringud on näidanud, et paarid, kes valmistuvad lapse tulekuks põhjalikult ette, saavad ka peale sündi paremini läbi.

2) Kas me teame, millised lapsevanemad me olla tahame?

Kas teil endal olid karmid vanemad ja tahate nendest eeskuju võtta? Või pooldate te pigem vabamat kasvatust, kus vanemad on lapsele ka sõbra eest? Arutage ka see enne lapse sündi läbi ning jõudke mingile kokkuleppele.

3) Kuidas meie tülid lõppevad?

Kas teie tülid lõppevad uste paugutamise ja karjumisega või oskate probleeme rahumeelselt lahendada? Kui teie tülid lähevad endiselt üle käte, siis tasub enne lapse saamist õppida täiskasvanulikult konfliktidega tegelema.

4) Kas me naerame palju?

Kui jah, siis see on väga hea! Mõnikord kui pead kell kolm öösel mähkmeid vahetama ja lapse nutt hoiab teid mõlemaid üleval, siis on ainult naer see, mis aitab teil mõistust säilitada.

5) Milline on meie rahaline seis?

Enne lapse saamist on oluline hinnata üheskoos oma rahalist seisu. Lapse kasvatamine võtab rohkem raha kui te alguses arvate ning selle pärast tuleb kasuks, kui teil on olemas teatud säästud.

6) Kas me mõlemad tahame last saada?

Kui suhtes ainult üks osapool tahab last saada ja teine ei taha, siis oleks mõistlik sellega oodata, kuni mõlemad partnerid tahavad saada lapsevanemaks.

7) Kas me oleme valmis, et meie seksielu muutub tunduvalt?

Pärast lapse saamist võib teie seksielu tunduvalt muutuda ning te ei pruugi enam esialgu väga tihti seksida. Kui olete täiesti kindlad, et olete lapse saamiseks valmis, siis tuleb arvestada ka sellega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles