Kaheksa mõistlikku põhjust, miks sul on praegu hea olla vallaline

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli võib kohata arusaama justkui oleks üksik inimene õnnetu ning suhtes olev inimene automaatselt õnnelik. Arvestades seda, kui paljud meist saavad oma naudingu millestki muust kui suhetest ja kui paljud püsivad halvas suhtes, ei saa ju tegelikult nii öelda.

Huffington Post tuletab meelde, miks on hea - isegi vajalik - olla vahepeal üksi.

See näitab, et sa ei lepi pelgalt igaühega. Paljud arvavad, et kui sul pole partnerit, siis järelikult ei oska sa endale kedagi leida. Tegelikult on tark oodata õiget inimest, mitte siduda end kellegagi, kellega sa päriselt kokku ei sobi. Pigem ole enda üle uhke, et jääd endale kindlaks ja ei lepi vähemaga kui väärt oled.

Üksi olles õpid ennast paremini tundma. Kõige olulisem suhe su elus on suhe iseendaga. Kui see pole terve, pole ka ükski teine suhe su elus päris korras. Nn suhtesõltlastel on enamasti väga raske iseendast aru saada, sest nad on harjunud pidevalt sõltuma kellestki teisest. Väga raske on leida õnnelikku ja tervet suhet, kui sa pole siiani aru saanud, kes sa ise oled. 

Vallalisena on sul võimalus teisi inimesi paremini tundma õppida. Mõnikord leiab õige inimese kõige paremini üles suure hulga valede seast. Kui sul on aega ja vabadust erinevate potentsiaalsete partneritega kohtingutel käia, kujuneb sul ka parem arusaam sellest, milline su kallim võiks olla ja milline kindlasti mitte. Kohtingukogemused pole kunagi ajaraisk, sest halvast kohtingust on nii mõndagi õppida.

Tulevases suhtes on sul tõenäoliselt vähem probleeme eksidega. Mõnikord ei ole kehval suhtel selget lõppu. Võimalik, et suhtled siiani mõne endise kaaslasega, kellega poleks üldse kunagi pidanud koos olema. Või siis kannad endaga kaasas suurt emotsionaalset koormat halbade kogemustega, mis võtaksid endaga ka värskesse suhtesse kaasa. Pole mõtet lasta vanadel eksimustel saboteerida uut suhet, mis võiks kujuneda imeliseks.

Sa saad tegeleda iseendaga. Nagu ennegi mainitud, et sa peaks iseennast tundma õppima, pead sa ka iseendaga veidi vaeva nägema. Inimene peaks kogu aeg proovima end parandada, et pidevalt areneda. Olgu ta siis kellegagi koos või mitte. Vallalisena on lihtsam keskenduda nendele omadustele ja eesmärkidele, mis on sulle kõige tähtsamad. 

Sa saad reisida. Ja mitte ainult reisida, vaid ka kolida sinna, kuhu hing ihaldab. Õppides paremini tundma maailma, õpid tundma ka iseennast. Pere ja muud kohustused võivad küll kolimist takistada, aga kui lähedased toetavad su eneseotsinguid, võid ka pikal suvepuhkusel üritada rohkem maailma näha. Kes teab, äkki kohtadki oma rännakutel samasugust eksinud hinge?

Võid avastada uusi huvisid. Kas tahad proovida midagi uut või tavatut? Kui oled vallaline, saad teha mida iganed ja millal iganes. Jah, loomulikult saab seda teha ka normaalses suhtes olles, kuid kui su partner ei jaga sinu hobisid, võib see siiski osutuda veidi piiravaks. Nii võid leida inimese, keda huvitavad sinuga samad hobid.

Sa ei tunne end kunagi aheldatuna. Paljud inimesed, kes on suhtes valedel põhjustel, tunnevad end olevat lõksus. See on palju hullem kui olla vallaline. Katsu üksildastest aegadest üle olla, õpi end armastama ja sa ei pea kunagi leppima olukordadega, milles sa olla ei taha. Inimene, kes väärib sinu armastust, ei sunni sind kunagi olukorda, mis riivaks sinu väärikust, eneseuhkust või soovi temaga koos olla. 

Heas suhtes ei pea sa ennast tahaplaanile jätma või oma elust loobuma. Vastupidi, heas suhtes puhked õide ja su elu on veelgi täiuslikum. Selle õige suhtle leidmine võib aga aega võtta ja selle ootamine ei tohiks muutuda kannatuseks. 

Armastust ei «leita», see leiab sind, kui vaatad maailma avatud silmadega ja lubad endal elu armastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles