Ukraina valitsusasutustes keelati miniseelikute kandmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusametites on nüüdsest miniseelikute ja kõrge kontsaga kingade kandmine keelatud.
Ukraina valitsusametites on nüüdsest miniseelikute ja kõrge kontsaga kingade kandmine keelatud. Foto: SCANPIX

5. oktoobril kehtima hakanud ettekirjutuse järgi on Ukraina valitsusasutustes miniseeliku ja kõrgete kontsakingade kandmine keelatud.

Ukraina ministeeriumi poolt välja antud uus määrus kohustab valitsuse naissoost töötajaid säilitama «igal ajal professionaalse väljanägemise», sealhulgas kandma mõõduka kontsakõrgusega jalanõusid, tagasihoidlikku meiki ja vähest lõhnaõli, vahendas EarthTimes.

Ettekirjutuse järgi olid vastutustundliku rahvateenri imagoga vastuolus ja tööl kandmiseks lubamatud valikud veel puhvis rõivad, läbipaistvad materjalid ja õlgu või jalgu liigselt paljastavad riided.

Ukraina naiste rõivastumisstiil on üldiselt väljakutsuvam kui Lääne-Euroopas või Ameerika Ühendriikides – suurlinnade tänavatel ja kontorites on tavaliseks nähtuseks kõrged kontsad, paks jumestuskiht ja liibuvad riided.

Alates 2009. aasta veebruarist, kui võimule tuli Viktor Janukovitš, kohanes Ukraina ministeeriumite ja  presidendi administratsiooni meestöötajate riietusele koodeks, mille järgi tuleks tööl kanda pintsakut ja lipsu.

Janukovitši valitsusametnikud on aeg-ajalt soovitanud ärimeestele ja ajakirjanikele, kes valitsuse kantseleid külastavad, ametliku riietuse kandmist - seda edutult.

Ukraina presidendi pressiesindaja Anna German ütles Interfaxi uudisteagentuurile, et temale tundub riietuse ettekirjutamine vananenud mõtteviisina. Ta lisas, et kui inimesel ei ole mõõdutunnet, tuleks kaaluda, kas tema koht on ikka ametiasutuses.

Germani sõnul on president Janukovitš demokraatia pooldaja ning tema valitsus ei kehtestaks ajakirjanike riietusele kunagi eeskirju. Janukovitši kriitikud on teda süüdistanud püüdlustes autoritaarset valitsust jalule seada. President eitab seda väidet.

Möödunud nädalal tühistas Ukraina ülemkohus põhiseaduse muudatused, mis kehtisid alates 2004. aastast eesmärgil täidesaatva võimu mõjujõudu vähendada seadusandliku võimu kasuks. Seega on presidendi mõjuvõim nüüdsest märkimisväärselt suurem.

1996. aastast kehtiv Ukraina põhiseadus annab presidendile hoopis laiema mõjujõu, kui see piirangu kehtimisel oli. Lisaks on presidendil õigus täitevvõimu ametnikke kas tööle võtta või lahti lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles