Gladiaator-stiilis jalanõud võivad ohustada jalgade tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Gladiaatorite stiilis kingad ja sandaalid on viimastel aastatel olnud järjekindlalt naiste üheks lemmik suvejalanõudeks. Kuid üllatavalt ei olegi need kõige parem jalanõuvariant suveks.

Selgunud on, et gladiaator-sandaalid ja täistallaga rihmikud espadrillid survestavad liigselt jalgades olevaid veene, aeglustavad verevarustus ning põhjustavad jalgade tursumist, kirjutab Elite Daily. New Yorgi veenide ravikeskuse kirurg Luis Navarro ütleb, et peaaegu kõik lahtised rihmadega kingad põhjustavad ville ja jätavad oma märgi maha, sest jalad higistavad terve päeva.

Ville saab küll ravida, aga väga pitsitavate jalanõude pikaajaline kandmine võib jätta ka püsivaid kahjustusi, näiteks veenilaiendeid. Need tekivad suurema tõenäosusega inimestel, kellel on perekonnas veenilaiendeid esinenud, kes võtavad rasestumisvastaseid tablette, kes teevad seisvat tööd, suitsetavad või on rasvunud. Isegi, kui inimene ei kuulu ühtegi nendesse kategooriasse, siis on ikka soovituslik loobuda kitsastest ja lahtistest rihmikutega kingadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles